USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

14-річний українець очолює FIA International Karting Ranking серед усіх категорій

У березні 2022 року гонщик став володарем престижного титулу чемпіона серії WSK Super Master Series
Олександр Бондарев
Олександр Бондарев
Джерело: відкриті джерела

Міжнародний офіційний рейтинг спортсменів з картингу – FIA International Karting Ranking (IKR) – оновив список лідерів, у якому перше місце серед усіх 12 категорій та понад 1000 професійних пілотів світу займає український 14-річний гонщик Олександр Бондарев.

У березні 2022 року гонщик став володарем престижного титулу чемпіона серії WSK Super Master Series, а в кінці квітня на піку своєї карʼєри Олександр потрапив у тяжку аварію і пів року проходив лікування з 10-ма операціями та реабілітацію. Однак вже під кінець сезону пілот феєрично повернувся на подіум.

Нещодавно Олександр здобув подіум на третьому етапі міжнародної серії Champions of the Future у Кремоні, що значно вплинуло на результат рейтингу FIA IKR – він став №1 не тільки у своїй категорії OK Junior, а й лідером у загальній таблиці.

Наразі український гонщик готується до фінальної і головної боротьби за титул чемпіона Європи-2023, яка відбудеться наприкінці липня. Бондарев лідирує у чемпіонаті і значно випереджає конкурентів по очках після подіуму в Іспанії та двох перемог у Чехії та Данії.

Перемога у чемпіонаті Європи може значно закріпити набуте місце українця у світовому рейтингу.

Олександр Бондарев – український картингіст, який виступає у категорії OK Junior у складі професійної картингової команди Kart Republic. Професійно займатися картингом він почав ще з п’яти років, а в сім вже був наймолодшим чемпіоном України з картингу.

Теги: спорт
Читайте також:
Наздоганяти втрачене: 16 травня відбудеться перша конференція зі спортивного маркетингу SBC Summit Ukraine Наздоганяти втрачене: 16 травня відбудеться перша конференція зі спортивного маркетингу SBC Summit Ukraine
Sport&Business Club Україна обирає найкращий маркетинговий кейс квітня. Долучайтеся до голосування! Sport&Business Club Україна обирає найкращий маркетинговий кейс квітня. Долучайтеся до голосування!
В українській збірній з волейболу виник скандал: Низка гравців відмовилися їхати в табір команди В українській збірній з волейболу виник скандал: Низка гравців відмовилися їхати в табір команди
Українським спортсменам рекомендують відмовитися від контактів і спільних фото з росіянами на Олімпіаді Українським спортсменам рекомендують відмовитися від контактів і спільних фото з росіянами на Олімпіаді