USD
НБУ
39.30
Готівка
39.80
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 7 8 7 3 0 (+1300)
USD
НБУ
39.30
Готівка
39.80
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90

Україна бореться і на фронті, і у спорті: Учасник Invictus Games розповів про атмосферу змагань та мотивацію нашої команди

Ігор Дерман
Учасник Invictus Games, військовослужбовець Ігор Дерман (зліва)
Джерело: UWN

На цьогорічних Іграх нескорених українська команда, яка складалася з 25 ветеранів, виборола 34 медалі: 12 золотих, 14 срібних та 8 бронзових. Військовослужбовець Ігор Дерман, який отримав срібну медаль на естафеті з плавання, поділився з UWN враженнями від змагань.

"Показали кращі результати, ніж на тренуванні"

"Змагання пройшли дуже круто, цього року ми взяли 34 медалі, такого ще не було. І навіть ті хлопці, які не завоювали медалей, дуже класно виступили і показали свої результати, краще ніж тренувальні. Тому я вважаю, що в цьому році ми дуже гарно виступили. Це дуже круті змагання, дуже круті відчуття, масштаб змагань вражає. Я отримав купу позитивних емоцій і можу сказати, що я щасливий", – розповідає Дерман.

Новини за темою: Ігри, які змінили життя. Три історії нескорених українців

Не просто спортивні змагання

"Крім того, що це спортивні заходи, ми виконуємо ще і дипломатичну місію. Тим, що ми старались і показували гарні результати, також хотілося показати всьому світу, що ми є, ми воюємо з ворогом і, не дивлячись на це все, реабілітація в країні проходить, і у нас готова команда, і ми маємо гарні результати".

"До української команди постійно відчувалася повага, нам завжди стоячи аплодували інші команди в залі, а також на відкритті і закриті, коли команда виходила. Принц Гаррі багато уваги приділяв хлопцям і дівчатам, приходив окремо на нагородження, коли наших спортсменів нагороджували. Під час самих змагань ми багато спілкувалися з іншими учасниками, вони нас підтримували. Було дуже приємно, коли підходить тренер іншої команди, стукає тебе по плечу і каже: "В тебе гарний результат, ти молодець".

Від метання диска – до плавання

На цьогорічних змаганнях Ігор виступав в метанні диска, веслуванні на тренажерах і в плаванні – одиночному та естафеті на 50 м.

"Отримав одну срібну медаль за плавання в естафеті. Я показав ще кращий результат, ніж на тренуваннях. 35 секунд. Це срібло, яке дісталось нашій команді на естафеті, ми його вибороли просто фантастичним шляхом, кожен із нас показав кращі результати, на дві-три секунди швидше ми долали цю відстань, ніж в одиночному заліку і завдяки цьому нам вдалось вибороти срібло, обійшовши США на 0,05 секунди. Це просто мить, кліпнути очима!"

Поранення, служба, спорт

Учасник Invictus Games, військовослужбовець Ігор Дерман
Джерело: UWN

Ігор отримав поранення у 2017 році в Мар'янці. У нього ампутована права нога вище коліна. Реабілітацію проходив через спорт. Хлопець каже, це дало і сили, і бази, щоб простіше було адаптуватися фізично та морально в цивільному житті.

"А 24 лютого я знову призвався, зараз служу в ТрО ЗСУ, у нас навчально-бойовий підрозділ, займаємось навчанням молодого покоління. Я сам із Києва і коли побачив, як збили російський літак, в ту ніч він освітив все небо, і я зрозумів, що якщо вже авіація прорвалась в Києві, у мене просто нема іншого варіанту – треба йти і брати зброю в руки, незважаючи на поранення".

Та попри службу хлопець не закидає спорт.

"Брати участь в Іграх нескорених вирішив давно – це був третій відбір, на який я їздив і його вдалося пройти. В наступних Іграх також планую брати участь. Від України на Invictus можна поїхати два рази, а на відбіркові змагання – скільки завгодно і я буду на них їздити, щоб спілкуватися з побратимами, своїм прикладом показувати, що можна досягати крутих результатів і заради популяризації ветеранів".

"Я щасливий від того, що Україні вдалося показати круті результати. Ми воюємо, і Україна переживає зараз найважчі часи за весь період існування, але ми не здаємося, ми боремося. Показуємо світу, що ми боремося і на фронті, і в спорті і показуємо класні результати. Сподіваємося на підтримку світу і що все буде добре, а війна закінчиться через деякий час".

Читайте також:
Лише в чотирьох областях України заклади охорони здоров'я забезпечені укриттями на 100%. Рейтинг Лише в чотирьох областях України заклади охорони здоров'я забезпечені укриттями на 100%. Рейтинг
Російські війська можуть використовувати супутникові системи, виготовлені в Україні, – розслідування Російські війська можуть використовувати супутникові системи, виготовлені в Україні, – розслідування
Потенційно в Україні можуть мобілізувати 15–20 тисяч засуджених, – Арахамія Потенційно в Україні можуть мобілізувати 15–20 тисяч засуджених, – Арахамія
Відключення електроенергії для населення є малоймовірним, – Камельчук Відключення електроенергії для населення є малоймовірним, – Камельчук