Втрати росіян: 6 3 8 1 4 0 (+1130)
USD
НБУ
41.45
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.11
Готівка
46.70

ЗСУ вдарили по двох російських нафтобазах та складу БК на території РФ

Під удар потрапили нафтосховища "Атлас" і "Зеніт" у двох областях Росії
Нафтобаза "Атлас" у Ростовській області
Джерело: скріншот

У ніч на 28 серпня Сили оборони України завдали удару по нафтобазі "Атлас", що в Ростовській області Росії. Там виникла пожежа на території вертикальних резервуарів. Росіяни залучили десятки пожежних машин та кілька потягів для ліквідації наслідків загоряння. Про це інформує Генштаб ЗСУ.

"Завдання виконано підрозділами Сил спеціальних операцій Збройних сил та Головного управління розвідки МО України у взаємодії з іншими складовими Сил оборони", – йдеться в повідомленні.

Крім цього, ударів завдано по нафтобазі "Зеніт" в Кіровській області та польовому артилерійському складу угруповання російських військ "Запад" у Воронезькій області РФ. Детальна інформація щодо наслідків ураження наразі уточнюється.

Що цьому передувало

Російські ЗМІ написали, що 28 серпня вперше атаковано Кіровську область. Там безпілотники прилетіли по комбінату "Зеніт", у результаті спалахнули кілька резервуарів. Також удар було завдано по ще одному нафтосховищу в Ростовській області. Дрони вразили комбінат "Атлас".

Раніше Військово-морські сили України офіційно підтвердили знищення російського порома "Конро Трейдер" у порту "Кавказ" Краснодарського краю РФ.

Україна все частіше завдає ударів по російських НПЗ. Майже щоранку в російських соцмережах з'являються відео місцевих жителів з різних регіонів РФ, де палають нафтобази. Згодом українські спецслужби або Сили оборони підтверджують причетність до ударів по цих об'єктах.

Теги: війна
Читайте також:
Ізраїль масовано атакував об'єкти "Хезболли" в Лівані. Лідер бойовиків заявив про оголошення війни
Ізраїль заклав вибухівку в тайванські пейджери "Хезболли"
Журналісти виявили у родичів деяких нардепів елітну нерухомість, куплену під час війни
Після Курської операції на Покровському напрямку суттєво поменшало обстрілів, – Зеленський