USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30
Втрати росіян: 6 3 4 8 6 0 (+1060)
USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30

ВМС України підтвердили знищення порома "Конро Трейдер" в порту "Кавказ" Краснодарського краю РФ

Цей пором є одним із важливих ланцюгів російської військової логістики для забезпечення окупаційних сил
порт Кавказ
Пожежа в порту
Джерело: відкриті джерела

Військово-морські сили України офіційно підтвердили знищення російського порома "Конро Трейдер" у порту "Кавказ" Краснодарського краю РФ. Цю інформацію озвучив речник ВМС Дмитро Плетенчук в ефірі "Радіо Свобода".

"Цей пором є одним із важливих ланцюгів російської військової логістики для забезпечення окупаційних сил. У першу чергу паливно-мастильними матеріалами, але, окрім того, він перевозив, звісно, й озброєння", – зазначив Плетенчук.

Разом з тим речник подробиць удару розкривати не став і чим саме вразили "Конро Трейдер" – теж. 

Коли стався удар?

Удар по порому в порту "Кавказ" стався надвечір 22 серпня. Оперативний штаб Краснодарського краю підтвердив атаку на пором з паливними цистернами в порту і традиційно звинувачував у цьому Збройні сили України.

Російські пабліки писали, що на час атаки на поромі було близько 30 цистерн з паливом.

Інформацію щодо загиблих наразі уточнюють.

Зазначимо, що "Кавказ" – єдиний великий пором і п'ятий за вантажообігом порт РФ, розташований на косі Чушка в Керченській протоці.

До речі, це вже друга велика пожежа на Кубані за останні дні. У Ростовській області вже четвертий день горить нафтобаза "Кавказ". Там із 18 серпня цистерни вибухають одна за одною.

До того ж напередодні вночі під Волгоградом українські дрони масовано атакували авіабазу "Маринівка" – єдиний аеродром РФ з укриттям для літаків.

Читайте також:
РФ продала вкраденого зерна з т.о. територій України на майже мільярд доларів РФ продала вкраденого зерна з т.о. територій України на майже мільярд доларів
Більш ніж на 90% усе виписано в плані перемоги України у війні, - Зеленський Більш ніж на 90% усе виписано в плані перемоги України у війні, - Зеленський
Затримали двох підлітків, які на замовлення окупантів палили автівки військових у Києві та Краматорську Затримали двох підлітків, які на замовлення окупантів палили автівки військових у Києві та Краматорську
Парк бронеавтомобілів ЗСУ поповнився канадським Roshel Senator MRAP Парк бронеавтомобілів ЗСУ поповнився канадським Roshel Senator MRAP