Втрати росіян: 6 3 7 0 1 0 (+1130)
USD
НБУ
41.41
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.12
Готівка
46.55

Після Курської операції на Покровському напрямку суттєво поменшало обстрілів, – Зеленський

Російські окупанти стали менше застосовувати артилерію, зокрема у Донецькій області
Володимир Зеленський
Джерело: Офіс Президента

Курська операція позитивно вплинула на загальний стан речей на фронті в Україні. Зокрема у Донецькій області російська армія значно зменшила кількість артилерійських обстрілів. Про це під час XX щорічної зустрічі Ялтинської європейської стратегії заявив президент Володимир Зеленський.

Глава держави сказав, що він не може розкрити всі деталі того, що відбувається на фронті. Ситуація там все ще складна.

"Однак останній тиждень потрошку вирівнюється ситуація на Донецькому напрямку, якщо ми говоримо про Покровський. Бо є різні напрямки, є різні виклики", – сказав він.

За словами Зеленського, ситуація на фронті в Україні та операція в Курській області – це пов'язані речі.

"Наприклад, ми можемо побачити, що застосування кількості снарядів на Донбасі, на тому ж Покровському напрямку до початку Курської операції був 1 до 12. Сьогодні – 1 до 2,5. Ми розуміємо, що ми ще не вирівнялися, нам потрібно більше, чим у росіян, якщо ми хочемо зупинити та відновити наше положення. Проте 1 до 12 – це складніше, ніж 1 до 2,5. Я вважаю, що це успіх. Успіх тієї частини операції, яка зветься "Курськ"", – сказав Зеленський.

Росія хоче повернути зайняту ЗСУ частину Курської області

Путінська армія намагається повернути під свій контроль території Курської області. Однак серйозних успіхів поки не видно.

"Щодо Курського напрямку. Росіяни там почали свої швидкі наступальні дії. Вони хочуть застосувати там близько 60–70 тисяч людей. Нам відомо десь про 40 тисяч людей там. Вони хотіли швидких проривів та деокупації. Приємно, що тепер не тільки ми, а й вони кажуть про деокупацію своєї території", - наголосив президент.

Зеленський додав, що, попри всі спроби росіян, серйозних успіхів в їх просуванні наразі не видно.

"Проте хочу сказати, що вони це роблять, успіхів серйозних ми поки не бачимо. Наші героїчні військові тримаються та роблять все для інших наших військово-політичних кроків", – уточнив глава держави.

Нагадаємо, головнокомандувач ЗСУ, генерал Олександр Сирський говорив, що Курська операція успішна і це зменшило загрозу наступу ворога, адже РФ планувала нову атаку на Україну з Курщини, якби не наступальна операція українських воїнів.

Водночас генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг сказав, що Україна досягла "багато" у своєму наступі на Курську область РФ. Однак як розвиватиметься ситуація далі, спрогнозувати важко.

Читайте також:
Ізраїль заклав вибухівку в тайванські пейджери "Хезболли"
Сполучені Штати Америки вже ознайомлені з планом перемоги президента України Зеленського, – посол США в ООН
Журналісти виявили у родичів деяких нардепів елітну нерухомість, куплену під час війни
Більш ніж на 90% усе виписано в плані перемоги України у війні, – Зеленський