Втрати орків: 4 7 0 8 7 0 (+1030)
USD
НБУ
39.64
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.30
Готівка
42.95

Вірменія не збирається арештовувати Путіна попри Римський статут

Влада країни заявляє, що ратифікувала Римський статут виключно через конфлікт з Азербайджаном
Джерело: відкриті джерела

Вірменія не буде арештовувати президента РФ Володимира Путіна, навіть попри ратифікацію парламентом країни Римського статуту. Про це заявив віцеспікер парламенту Акоп Аршакян, повідомляє "Арменпресс".

За його словами, це може нашкодити стосункам обох країн.

"Вірменія прислухалася до побоювань Російської Федерації і в змозі зробити так, щоб забезпечення подальшого процесу, пов'язаного з Римським статутом, не завдало шкоди стратегічним відносинам між Вірменією і Росією", – заявив Арашкян.

Навини за темою: Бразилія заявила, що може арештувати Путіна

При цьому наголосив, що рішення уряду про ратифікацію Римського статуту, який країна підписала ще 17 липня 1998 року, було ухвалено в грудні минулого року та стосувалось виключно конфлікту з Азербайджаном.

Тому, за словами Арашкяна, заяви про те, що Вірменія буде зобов'язана арештувати очільника Кремля після ратифікації Римського статуту – неправильні.

"Це неправильне сприйняття, тому що не далі як сьогодні ми підписали з іншою країною угоду, згідно з якою Римський статут не вплине на наші двосторонні відносини. Таке врегулювання може бути і з Росією. Але це всього лише один із варіантів. Є й інші варіанти", – додав він.

До речі, Вірменія – не перша країна, що відмовляється арештувати Путіна попри ратифікацію Римського статуту. Раніше про це заявила Угорщина.

17 березня Палата попереднього провадження Міжнародного кримінального суду в Гаазі видала ордери на арешт президента Росії Володимира Путіна та уповноваженої з прав дітей у РФ Марії Львової-Бєлової.

Новини за темою: Ордер на арешт Путіна: РФ відкрила кримінальну справу проти суддів МКС

"Путін, імовірно, несе відповідальність за воєнний злочин у вигляді незаконної депортації населення (дітей) і незаконного переміщення населення (дітей) з окупованих територій України до Росії... Існують розумні підстави вважати, що пан Путін несе індивідуальну кримінальну відповідальність за вищезазначені злочин", – йдеться в заяві суду.

Читайте також:
Європарламент відмовився визнавати Путіна легітимним президентом РФ
Франція збирається запросити РФ на церемонію річниці висадки союзників у Нормандії, – ЗМІ
Путін підкуповує росіян на війну в Україну, – розвідка Британії
Москва хоче звинуватити главу СБУ в організації теракту в "Крокусі"