Втрати орків: 4 8 1 0 3 0 (+1320)
USD
НБУ
39.55
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.43
Готівка
43.00

Москва хоче звинуватити главу СБУ в організації теракту в "Крокусі"

Путін не може пробачити СБУ два удари по Кримському мосту, особливо перший, який був "приурочений" до дня народження російського диктатора
Джерело: відкриті джерела

Росіяни хочуть звинуватити в організації нещодавнього теракту в Crocus City Hall у Підмосков'ї голову Служби безпеки України Василя Малюка. Про це пише "Укрінформ" з посиланням на джерела у спецслужбах.

"Голова СБУ Малюк став для Путіна ціллю №1. На нього також хочуть повісити теракт в "Крокусі"", – повідомив співрозмовник.

За словами джерела, Володимир Путін не може пробачити Службі безпеки України два удари по Кримському мосту, особливо перший, який був "приурочений" до дня народження російського диктатора, а також атаки морських дронів Sea Baby на кораблі РФ. Ще однією больовою точкою, по якій вдало б’є СБУ, стали НПЗ країни-бензоколонки. Спецслужба також успішно протидіє російській агентурі в Україні.

"Тож не виключено, що у закатованих таджиків, затриманих після теракту, "випадково" знайдуть ще й "візитки Малюка"", – додав співрозмовник.

Кримський міст

Українські сили оборони завдають ударів по Кримському мосту. Один із них стався 8 жовтня 2022 року. Тоді окрім вибуху трапилася й потужна пожежа. Другий вибух на Керченському мосту пролунав влітку 2023 року.

Після першого разу диктатор Путін доручив створити урядову комісію через надзвичайну подію на Кримському мості і назвав те, що сталося, "терактом". Практично відразу у РФ заявили, що підрив Кримського мосту нібито міг бути спецоперацією Служби безпеки України.

Як зазначив голова СБУ Малюк напочатку року, Україна змогла двічі вразити Кримський міст – у жовтні 2022 року та у липні 2023 року. Завдяки інженерам та військовим Україна і надалі буде влучати по конструкціях мосту.

Причому ГУР постійно нагадують, що Кримський міст є законною ціллю для ударів України. Буквально цю тезу на початку листопада минулого року в інтерв'ю "РБК-Україна" повторив представник ГУР Андрій Юсов зазначивши, що Кримський міст залишається законною військовою метою ЗСУ.

А увечері 22 березня терористи влаштували стрілянину в концертному залі Crocus City Hall у Підмосков'ї. Нападники розстрілювали людей з автоматів і влаштували підпал. Унаслідок теракту, за останніми даними, загинули 137 осіб, зокрема троє дітей, понад 180 – постраждали.

Читайте також:
В Білорусі розбудовують військову базу, на якій Росія може зберігати ядерну зброю, - ЗМІ
У Києві рейдери намагалися дати полковнику СБУ 1 млн доларів хабаря: Ділків затримали
Міністр юстиції пояснив, чому Україна досі не оголосила стан війни
Конфіскація російських активів: Малюська назвав три сценарії