USD
НБУ
39.60
Готівка
40.10
EUR
НБУ
42.28
Готівка
43.10
Втрати орків: 4 5 8 5 8 0 (+750)
USD
НБУ
39.60
Готівка
40.10
EUR
НБУ
42.28
Готівка
43.10

Конституційний суд Вірменії ухвалив ратифікацію парламентом Римського статуту: Тепер у країні можуть заарештувати Путіна

До сьогодні Римський статут Міжнародного кримінального суду було підписано та ратифіковано 122 державами світу
Путін
Путін
Джерело: відкриті джерела

Конституційний суд Вірменії опублікував рішення, яким ухвалив ратифікацію парламентом Римського статуту Міжнародного кримінального суду. Закріплені у ньому зобов'язання визнали такими, що відповідають Конституції країни, повідомляє News Am.

Рішення КС "Про вирішення питання відповідності Конституції зобов'язань, закріплених у Римському статуті Міжнародного кримінального суду", опубліковано у п'ятницю, 24 березня. Воно є остаточним і набирає чинності з моменту опублікування.

Що це значить 

Римський статут Міжнародного кримінального суду – це міжнародний договір. Він дає право суду розглядати міжнародні злочини як геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини, злочини агресії тощо. Нині це єдиний механізм притягнення до відповідальності на міжнародному рівні російського диктатора Путіна та керівників т. зв. "ЛНР" та "ДНР" за злочини, скоєні в Україні.

Новини за темою: Попри ордер Міжнародного кримінального суду Угорщина не заарештовуватиме Путіна, – офіс Орбана

До сьогодні Римський статут Міжнародного кримінального суду було підписано та ратифіковано 122 державами світу. Вони повинні обов'язково виконувати рішення МКС. Тобто у разі появи Володимира Путіна на території однієї з цих країн його обов'язково мають заарештувати та передати до Гааги для суду, згідно з рішенням.

Ратифікація Вірменією Римського статуту означає, що вона тепер теж має право і зобов'язана виконати рішення Міжнародного кримінального суду про арешт російського диктатора, якщо він з'явиться на території країни.

Ордер на арешт Путіна

17 березня Палата попереднього провадження Міжнародного кримінального суду в Гаазі видала ордери на арешт президента Росії Володимира Путіна та уповноваженої з прав дітей у РФ Марії Львової-Бєлової.

Новини за темою: Ордер на арешт Путіна: РФ відкрила кримінальну справу проти суддів МКС

"Путін, імовірно, несе відповідальність за воєнний злочин у вигляді незаконної депортації населення (дітей) і незаконного переміщення населення (дітей) з окупованих територій України до Росії... Існують розумні підстави вважати, що пан Путін несе індивідуальну кримінальну відповідальність за вищезазначені злочин", - йдеться в заяві суду.

Докладніше про те, як на цю новину відреагувало керівництво України та Росії, читайте тут.

Читайте також:
Франція збирається запросити РФ на церемонію річниці висадки союзників у Нормандії, – ЗМІ Франція збирається запросити РФ на церемонію річниці висадки союзників у Нормандії, – ЗМІ
Путін підкуповує росіян на війну в Україну, – розвідка Британії Путін підкуповує росіян на війну в Україну, – розвідка Британії
Москва хоче звинуватити главу СБУ в організації теракту в Москва хоче звинуватити главу СБУ в організації теракту в "Крокусі"
Трамп у рамках свого Трамп у рамках свого "плану миру за 24 години" пропонує віддати РФ Крим і частину Донбасу, – WP