Втрати росіян: 6 3 8 1 4 0 (+1130)
USD
НБУ
41.45
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.11
Готівка
46.70

Від початку цього року на озброєння ЗСУ допустили 70 нових боєприпасів для безпілотників

Серед нових зразків є уламково-фугасні, кумулятивні, комбінованої дії та багатоцільові боєприпаси
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

Від початку 2024 року Міністерство оборони України кодифікувало та допустило до експлуатації 70 нових боєприпасів для безпілотників. Про це інформує пресслужба Міноборони.

У відомстві наголошують, що лише в липні допустили на озброєння Збройних сил України близько 20 нових боєприпасів для дронів.

"Серед нових зразків є уламково-фугасні, кумулятивні, комбінованої дії та багатоцільові боєприпаси. Вони різняться за вагою: від кількох сотень грамів до понад кількох кілограмів", – йдеться в повідомленні.

Боєприпаси для БпЛА застосовують для ураження ворожої техніки, фортифікацій. А також для боротьби із живою силою ворога, який перебуває на відкритій місцевості та у спеціально облаштованих заглиблених укриттях, укріпленнях або всередині бойової техніки, кажуть у Міністерстві оборони.

І додають, що роль повітряних безпілотних комплексів на полі бою зростає. Тому вітчизняний сектор ОПК динамічно реагує на потреби війська.

"Збільшуються обсяги виробництва БПАК різних типів та призначення, активно розробляються нові моделі безпілотників, а також розширюється номенклатура боєприпасів для різних типів безпілотників", – зазначають у відомстві.

Новини за темою: Зібрати, випробувати, передати, перемогти. Як працюють курси зі збірки дронів і які в них є мінуси та плюси

Україна виробляє власні дрони й запускає їх на РФ

Не слід забувати, що Україна розробила й запустила в серійне виробництво власні далекобійні ударні дрони.

Уже зараз безпілотники вражають стратегічні об'єкти ворога на відстані понад тисячу кілометрів. Крім того, Україна успішно розгорнула й масове виробництво FPV-дронів.

Приміром, на початку липня командувач Сил безпілотних систем Вадим Сухаревський припускав, що нині Збройні сили України можуть переважати у кількості дронів російську армію.

За його словами, тільки за два квартали цього року (станом на липень, – ред.) у війська поставили в шість разів більше дронів, ніж за весь минулий рік. До того ж говорив командувач, Україна виробляє "маневровніші пташки". Це зокрема ще одна перевага над російськими дронами.

Разом з тим в липні Україна запустила більше ударних безпілотників дальньої дії, ніж Росія. Зокрема Росія атакувала Україну 426 безпілотниками типу "Шахед", а Україна відправила на РФ понад 520 БпЛА.

Читайте також:
Європарламентарі закликають зняти всі обмеження на удари західною зброєю по РФ
Останніми місяцями спостерігаються спроби окупантів бити по газорозподільчому обладнанню, – Галущенко
ЗСУ розширили плацдарм у Курській області, а РФ просувається на Донбасі, – ISW
Зеленський очікує від Байдена запрошення України в НАТО до завершення його президентської каденції