Втрати росіян: 6 8 1 5 8 0 (+1350)
USD
НБУ
41.28
Готівка
41.55
EUR
НБУ
44.81
Готівка
45.35

В Україні відкриють лабораторію визначення якості турнікетів, - глава Міноборони

Міноборони озвучило плани України у сфері медичного забезпечення
Рустем Умєров, міністр оборони України
Джерело: wikipedia

В Україні відкриють лабораторію визначення якості турнікетів. Про це заявив глава Міноборони України Рустем Умєров.

"Ми відкриваємо спецлабораторію, яка буде здійснювати перевірку і сертифікацію турнікетів", - сказав Рустем Умєров.

Міністр додав, що це дасть змогу гарантувати високу якість і надійність цих важливих медичних засобів.

Плани України у сфері медичного забезпечення

Глава Міноборони зазначив, у планах - зробити так, щоб кожен військовослужбовець володів навичками само- та взаємодопомоги. Для цього в країні розробляють і впроваджують навчальні програми, які передбачають практичні заняття, тренінги, симуляції та інтерактивні курси.

"Кожен солдат має знати, як правильно надати першу допомогу собі та товаришу по службі в будь-якій ситуації", - сказав Умєров на 1-му щорічному міжнародному Конгресі з військової медицини та ментального здоров'я "Воїн: життя, здоров'я, боєздатність" у суботу.

Умєров додав, що в Україні планують забезпечити програми відновлення для військових. Крім цього відкриють центр реабілітації звільнених із полону.

За словами міністра, Україна спільно з НАТО завершить створення всіх п'яти центрів проєкту "Реноватор", що передбачає сучасні реабілітаційні центри для відновлення здоров'я українських військових. Кожен таких закладів оснастять сучасними технологіями та фахівцями. Умєров зазначив, в центрах потурбуються і про ментальне відновлення військових.

"Наша мета - забезпечити оптимальну реабілітацію залежно від того, чи повертається людина в стрій, чи займатиметься цивільним життям", - заявив Умєров.

Серед іншого у планах Міноборони відкрити координаційний центр для спільного управління медичними ресурсами Сил оборони.

"Цей центр відповідатиме за управління всіма медичними ресурсами Сил оборони, що дасть змогу ефективно розподіляти ресурси, уникати дублювання та забезпечувати оперативну підтримку на всіх рівнях", -сказав глава Міноборони.

Водночас Україна налагоджує співпрацю з SAG U для адаптації програм підготовки медичних кадрів до нових викликів і стандартів.

"Триває робота над впровадженням програм ASSET і NAMSOC в Україні. Незабаром буде запроваджено передові програми підготовки медичних кадрів, зокрема в Advanced Surgical Skills, National Association of Medical Special Operations Command в Україні. Це дозволить українським медикам "отримати повну підготовку і бути готовими до будь-яких викликів", - сказав глава Міноборони.

Міністр заявив, що всі програми і проекти будуть швидко втілювати в життя.

Раніше ми розповідали, майже в кожній області є заклади охорони здоров'я, які уклали договір з Національною службою здоровʼя України на надання послуг по реабілітації у стаціонарних та амбулаторних умовах. А ще в ряді областей вже створено профільні центри, які спеціалізуються насамперед на наданні реабілітаційної допомоги військовослужбовцям, ветеранам війни чи сім'ям військовослужбовців, які загинули на війні.

Читайте також:
72-га ОМБр імені Чорних Запорожців, яка понад два роки боронить Вугледар, отримала нового комбрига
"Правоохоронець-невдаха" тричі намагався переправити через кордон двох військовозобов’язаних: Тепер він постане перед судом
В Україні готують новий формат повісток
Правоохоронці відкрили майже 200 проваджень через підпали автівок військових