Втрати росіян: 6 5 7 9 4 0 (+1230)
USD
НБУ
41.22
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.52
Готівка
46.00

В Україні готують новий формат повісток

QR-код, розміщений на кожній повістці, дозволить через застосунок "Резерв+" миттєво перевірити чинність документа
Джерело: відкриті джерела

У Міністерстві оборони запроваджують новий формат повісток. Вони тепер міститимуть QR-код. Про це повідомила заступниця міністра оборони з питань цифровізації Катерина Черногоренко, передає DOU.

Посадовиця уточнила, що QR-код, розміщений на кожній повістці, дозволить через застосунок "Резерв+" миттєво перевірити чинність документа. В застосунку з’явиться сканер, яким цей код можна буде відсканувати, щоб отримати інформацію.

Таким чином перевірятимуть:

  • чинність повістки;
  • дату та номер документа;
  • ТЦК, який видав повістку;
  • ім’я особи, яка підписала документ;
  • призначення повістки (уточнення даних, направлення на ВЛК, бойова повістка) та інші деталі.

Нагадаємо, що з 18 липня територіальні центри комплектування мають  право розсилати військовозобов’язаним українцям повістки поштою. Саме до цієї дати минуло 60 днів, які дала влада на оновлення військово-облікових даних.

Закон про мобілізацію, який набув чинності з 18 травня, передбачає, що якщо людина не отримає повістку, то вона повертається до ТЦК. (Або якщо людина протягом 15 днів не з’явиться до терцентру комплектування.)

Після цього ТЦК направляє запит до відділу поліції з проханням здійснити адміністративне затримання правопорушника. Для виконання відводиться п'ять днів.

13 серпня стало відомо, що в Україні військовозобов'язаним таки почали надсилати повістки поштою. 

Читайте також:
Фейкова інвалідність для військовозобов'язаних в Харкові коштувала 29 тис. доларів: Першій підозрюваній обрали запобіжний захід
Економічне бронювання запровадять: рішення ухвалено, – Железняк
Кабмін змінив умови програми "єОселя"
"Правоохоронець-невдаха" тричі намагався переправити через кордон двох військовозобов’язаних: Тепер він постане перед судом