Втрати росіян: 6 5 7 9 4 0 (+1230)
USD
НБУ
41.22
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.52
Готівка
46.00

"Правоохоронець-невдаха" тричі намагався переправити через кордон двох військовозобов’язаних: Тепер він постане перед судом

Чоловіки злякалися потонути у болоті, тому повернулися додому і почали вимагати повернути гроші
Виїзд ухилянтів коштував по 12 тис. доларів з кожного
Джерело: ДБР

Правоохоронець тричі намагався переправити через кордон двох військовозобов’язаних, проте без успіху. Про це повідомляє пресцентр Державного бюро розслідувань.

Слідство встановило, що в січні до правоохоронця звернулися двоє мешканців Тернопільщини, які хотіли незаконно потрапити до Європи. Він запевнив, що зможе організувати їх виїзд за 12 тис. доларів з кожного.

Коли правоохоронець отримав гроші, він заявив чоловікам, що їм потрібно виїхати до Чернівців і там чекати вказівок. Однак запланованої переправи не відбулося і вони повернулися додому.

Через місяць переправляти чоловіків фігурант планував з території Закарпаття. Для цього вони прибули до Ужгорода, звідки виїхали у село поблизу прикордонного пункту пропуску. Однак їх зупинили прикордонники та склали адмінпротокол.

Остання спроба була на Одещині. Звідти клієнти мали направлятись до Молдови. В Одесі на чоловіків чекав спільник, який відвіз їх до держкордону і показав стежку через болотисту місцевість. Чоловіки злякалися потонути у болоті, тому повернулися додому і почали вимагати повернути гроші.

Тепер правоохоронець постане перед судом.

Схеми виїзду за кордон

За минулий рік українські прикордонники викрили понад 220 протиправних груп, які незаконно вивозили чоловіків на кордон.

На початку цього року українські правоохоронці спільно із молдовськими колегами нейтралізували міжнародне злочинне угруповання, яке діяло на користь Росії. Фігуранти незаконно переправляли українських громадян призовного віку за межі нашої держави.

Також закарпатські поліцейські заблокували нелегальний канал перетину чоловіками призовного віку кордону, який організував 33-річний мешканець Берегівського району зі спільниками. "Зелений коридор" коштував 7 тис. доларів. Для уникнення блокпостів на прикордонних ділянках організатор схеми саджав ухилянтів на потяг, який прямував до визначеного населеного пункту за кілька кілометрів від українсько-румунського кордону.

У квітні стало відомо, що двоє прикордонників переправили за кордон 207 ухилянтів.

Читайте також:
В Україні готують новий формат повісток
ДБР викрило перебіжчика, який в окупації працював на РФ, а пізніше влаштувався в ТЦК, де роздавав українцям повістки
Керівник міжрегіонального управління Мін’юсту за хабарі змушував працювати засуджених на комерсантів
Правоохоронці відкрили майже 200 проваджень через підпали автівок військових