Втрати росіян: 6 3 8 1 4 0 (+1130)
USD
НБУ
41.45
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.11
Готівка
46.70

В Індії зафіксовано другий випадок смерті від вірусу Nipah, владі довелося запроваджувати карантин, – ЗМІ

Небезпечну інфекцію було виявлено у студента в штаті Керала
Джерело: відкриті джерела

В індійському штаті Керала студент помер від смертоносного вірусу Nipah. У зв'язку з цим у регіоні ввели карантин, передає Reuters.

Як з'ясували лікарі, з ним контактувала 151 людина. Усі вони зараз перебувають під наглядом.

Це друга смерть від вірусу Nipah у Кералі з липня. Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) класифікує вірус Nipah як пріоритетний патоген через його здатність викликати епідемію. Вакцини для профілактики інфекції та лікування від неї не існує.

Лікарі розповіли, що у студента з'явилися симптоми лихоманки 4 вересня і він помер через п'ять днів. Ще у п'яти людей, у яких проявилися первинні симптоми вірусу Nipah, було взято зразки крові і відправлено на аналізи.

Це другий випадок смерті від інфекції Nipah в Малаппурамі цього року після того як у липні від неї помер 14-річний хлопчик.

Що відомо про вірус Nipah?

Цей вірус уперше виявили 1998 року на одній зі свинарських ферм у Малайзії. Потім були спалахи в Сінгапурі, Індії та Бангладеш. Інфекція передається людині від тварин. Інфікована людина своєю чергою передає вірус іншим людям. Смертність при зараженні може досягати 90%.

Однак раніше вчені заявили про позитивну динаміку у створенні експериментального антитіла для боротьби з Nipah.

Нагадаємо, Європейський центр із профілактики захворювань і боротьби з ними підвищив рівень ризику розповсюдження вірусу віспи мавп з "низького" до "помірного".

Як відомо, 15 серпня Всесвітня організація охорони здоров'я підтвердила випадок інфікування пацієнта у Швеції новим штамом цього вірусу.

Читайте також:
Україна стала останньою у світі за народжуваністю і першою за смертністю, – дані звіту ЦРУ
В Африці фіксують новий спалах мавпячої віспи. Найважча ситуація в Конго
Українські лікарі вперше у світі провели операцію з видалення внутрішньоочної гемангіоми хоріоїдеї великого розміру в дитини
У столиці серед учнів зафіксовано спалах гострої кишкової інфекції