Втрати росіян: 6 3 7 0 1 0 (+1130)
USD
НБУ
41.41
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.12
Готівка
46.55

У столиці серед учнів зафіксовано спалах гострої кишкової інфекції

Частина хворих нині перебуває на лікуванні у медичних закладах Києва
Джерело: відкриті джерела

В одному із навчальних закладів Києва зафіксували спалах гострої кишкової інфекції. У Київському міському центрі контролю та профілактики хвороб говорять, що такий випадок виявили 6 вересня.

Зараз усіх хворих обстежили на кишкову групу інфекцій. Частина цих людей нині перебуває на лікуванні у медичних закладах Києва. Інші ж лікуються амбулаторно під наглядом сімейного лікаря.

Також розпочато епідеміологічне розслідування.

Гострі кишкові інфекції

Гострі кишкові інфекції – одні з найпоширеніших інфекційних захворювань, які можуть призвести до серйозних ускладнень, особливо у дітей. Бактерії потрапляють в організм людини із зараженою їжею чи забрудненою водою, а також у разі недотримання гігієни рук. До симптомів гострих кишкових інфекцій належать слабкість, підвищення температури, біль у животі, блювота і діарея.

Тим часом у Десні біля Чернігова потемніла вода. Там фіксують масовий замор риби. Влада проводить засідання оперативного штабу щодо розв'язання проблеми. А перед цим 28 серпня стало відомо, що окупанти спричинили масштабне забруднення річки Сейм, ймовірно, скидаючи відходи невідомих речовин. 

Читайте також:
У Києві на АЗС застрелили чоловіка
Російський "кріт", який шпигував на оборонному заводі в Києві, отримав 15 років тюрми
В Індії зафіксовано другий випадок смерті від вірусу Nipah, владі довелося запроваджувати карантин, – ЗМІ
Затримали двох підлітків, які на замовлення окупантів палили автівки військових у Києві та Краматорську