Втрати росіян: 6 3 7 0 1 0 (+1130)
USD
НБУ
41.41
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.12
Готівка
46.55

У росіян є значний тактичний успіх на Торецькому напрямку, – ISW

Складна ситуація спостерігається і біля Покровська

Російські військові. Фото ілюстративне

Джерело: відкриті джерела

Російська армія має значний тактичний успіх на Торецькому напрямку. А біля Покровська є загроза тактичного оточення ЗСУ. Про це йдеться в актуальному зведенні Інституту вивчення війни.

Ситуація в Торецьку

"Нещодавно російські війська досягли значного тактичного просування на Торецькому напрямку", – повідомляють аналітики, додаючи, що російські війська просунулися до вулиці Космонавтів у центрі селища Дружба (на схід від Торецька).

Крім того, опубліковані геолокаційні кадри підтверджують просування військ РФ на захід через вулицю Шкільну та через вулицю Центральну в західній частині села Північне (на схід від Торецька).

Новини за темою: Окупанти захопили село Прогрес на Донеччині, – DeepState

Варто зазначити, що український Генштаб 5 серпня повідомляв про російські штурми біля самого Торецька та поблизу Нью-Йорка, Залізного і Північного.

Institute for the Study of War (ISW)

Загроза оточення біля Покровська

Непроста ситуація і на Покровському напрямку, де, як вказують в ISW, війська РФ нібито наближаються до завершення тактичного оточення українських сил поблизу траси Т-0511 на південний схід від Покровська (Очеретине – Гродівка – Мирноград).

Окупанти вже заявили, що оточили підрозділи трьох українських бригад біля Желанного, однак ця інформація залишається без підтвердження.

Також ворог заявляв про просування штурмових груп до Желанного. Однак Iнститут вивчення війни ще не знайшов жодних візуальних підтверджень того, що російські війська діють у цьому населеному пункті.

У ранковому зведенні Генштаб ЗСУ повідомив, що українська армія на Покровському напрямку відбила 41 ворожу атаку. Противник концентрував зусилля в районах Пантелеймонівки, Новоолександрівки, Воздвиженки, Іванівки, Желанного, Новоселівки Першої та Яснобродівки Донецької області.

Institute for the Study of War (ISW)

Ми писали, що наприкінці липня ЗСУ вдалося відновити втрачені позиції поблизу Торецька на Донеччині. Проте росіяни просуваються на захід і південний захід від Донецька.

Водночас експерти Інституту вивчення війни впевнені, що українське військове командування нині зосереджене на розв'язанні проблем з постачанням озброєнь. Адже допомога західних партнерів дозволить Збройним силам України проводити успішні контрнаступальні операції проти російських військ.

Читайте також:
Зеленський очікує від Байдена запрошення України в НАТО до завершення його президентської каденції
Зараз немає такої ділянки фронту, де не висів би дрон: Військовий розповів, як БпЛА змінюють хід війни
На фронті у Харківській області російські військові скаржаться на масові отруєння
СБУ затримала зрадника, який за 1 млн рублів здавав росіянам позиції ЗСУ під Покровськом