USD
НБУ
41.45
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.11
Готівка
46.70
Втрати росіян: 6 3 8 1 4 0 (+1130)
USD
НБУ
41.45
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.11
Готівка
46.70

ЗСУ відновили втрачені позиції біля Торецька і просунулися у Вовчанську

Однак окупанти просуваються на захід і південний захід від Донецька
війна ЗСУ
Ситуація на фронті. Фото ілюстративне
Джерело: Генштаб ЗСУ

Збройні сили України нещодавно просунулися у Вовчанську на Харківщині та відновили раніше втрачені позиції поблизу Торецька на Донеччині. Проте росіяни просуваються на захід і південний захід від Донецька, зауважують аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

Експерти наводять геолокаційні кадри, опубліковані 26 і 27 липня. Судячи з них, українські воїни просунулися далі вздовж вулиці Соборної у центрі Вовчанська та вулиці Степової у північно-східній частині міста.

"ЗСУ контратакували поблизу Стариці (на північний схід від Харкова), про що стверджував російський блогер. А загарбницькі війська продовжували наступ в районі Глибокого, Слобожанського, Вовчанська та Тихого", – йдеться у звіті.

Водночас ворог перекинув кілька груп з району Сотницького Козачка на передові позиції, ймовірно, на іншій ділянці фронту на Харківському напрямку, повідомляли в Харківському угрупованні військ ЗСУ.

Також, за інформацією ISW, українські війська нещодавно відновили втрачені позиції поблизу Торецька, що на Донеччині. Зокрема, Збройні сили України відновили свої позиції на півночі н.п. Південне (на південний схід від Торецька), про що свідчать геолокаційні кадри, опубліковані 27 липня.

Натомість окупантські "воєнкори" заявляли, що війська РФ начебто просунулися далі в центрі Залізного і в Північному. Однак експерти Інституту вивчення війни не знайшли цьому підтвердження.

Крім того, ворог 27 липня продовжував наступ на лінії Куп'янськ – Сватове – Кремінна, на Сіверському напрямку, у районі Часового Яру. Однак лінія фронту не змінювалася, заявляли аналітики. Наступали загарбники й в районах Торецька, Північного, Залізного і в районі Нью-Йорка.

Зазначалося ще й про те, що 27 липня росіяни просунулися на північний захід від Авдіївки, але підтверджених змін лінії фронту в цьому районі не було.

Обстановка на фронті

Про ситуацію на фронті традиційно інформує й Генеральний штаб Збройних сил України.

Тож за інформацією з ранкового зведення відомо, що протягом минулої доби на Харківському напрямку ворог продовжував наступальні дії, загалом відбулося дев’ять бойових зіткнень. Бої точилися в районах населених пунктів Глибоке, Тихе та Вовчанськ Харківської області. Крім того, на Куп’янському напрямку кількість бойових зіткнень за добу склала три. Сили оборони відбивали атаки ворога в районі Синьківки Харківської області.

Не полишали росіяни й спроби вклинитися в українську оборону на Торецькому напрямку в районах населених пунктів Північне, Торецьк, Нью-Йорк та Залізне. Зафіксували 28 таких спроб ворога.

А на Краматорському напрямку захисники України зупинили шість спроб окупантів прорвати оборону наших захисників в районах Іванівського та Андріївки Донецької області.

Новини за темою: ЗСУ контратакують на Харківщині, але окупанти просунулися на Донеччині та Луганщині

Зауважимо, ще на початку липня американські аналітики заявляли, що війська РФ просунулися поблизу Торецька – у Північному та в Нью-Йорку. А також на північ від Парасковіївки під Донецьком.

Читайте також:
Європарламентарі закликають зняти всі обмеження на удари західною зброєю по РФ Європарламентарі закликають зняти всі обмеження на удари західною зброєю по РФ
Останніми місяцями спостерігаються спроби окупантів бити по газорозподільчому обладнанню, – Галущенко Останніми місяцями спостерігаються спроби окупантів бити по газорозподільчому обладнанню, – Галущенко
ЗСУ розширили плацдарм у Курській області, а РФ просувається на Донбасі, – ISW ЗСУ розширили плацдарм у Курській області, а РФ просувається на Донбасі, – ISW
Зеленський очікує від Байдена запрошення України в НАТО до завершення його президентської каденції Зеленський очікує від Байдена запрошення України в НАТО до завершення його президентської каденції