Втрати росіян: 6 3 4 8 6 0 (+1060)
USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30

Трамп, Байден і Гарріс стали жертвами фішингової атаки

До атаки, ймовірно, причетна іранська урядова хакерська група APT42

Ілюстративне фото

Джерело: Reuters

Кандидати в президенти США Дональд Трамп та Камала Гарріс, а також чинний очільник держави Джо Байден стали жертвами іранської фішингової кампанії. Про це пише Axios.

У звіті Google зазначається, що Іран загалом у рамках тривалої фішингової кампанії атакував близько десятка людей, пов'язаних з Байденом, Гарріс та Трампом.

В першу чергу хакерів цікавили особисті їхні облікові записи.

До атаки, ймовірно, причетна APT42 – іранська урядова хакерська група, також відома як Charming Kitten і Mint Sandstorm.

"Відома тактика APT42 включає вбудовування зловмисних посилань як у текст електронної пошти, так і в інші нешкідливі PDF-додатки, що ускладнює виявлення для користувачів", – йдеться в повідомленні.

Що відомо про вибори в США?

Президентські вибори в Сполучених Штатах Америки заплановані на осінь 2024 року. Згідно з прогнозами головним кандидатом від демократів стане чинний американський лідер Джо Байден, а від республіканців – колишній глава держави Дональд Трамп. Голоси мають офіційно підрахувати до 6 січня 2025 року, а на 20 січня заплановано інавгурацію.

15 липня офіційно стало відомо, що експрезидент Дональд Трамп отримав достатню кількість голосів, щоб стати знову кандидатом у президенти від Республіканської партії.

Він вже навіть визначився з "другим номером" – людиною, яка у разі його перемоги буде віцепрезидентом США. Ним став 39-річний сенатор від штату Огайо Джей Ді Венс, якого важко назвати прихильником України. Він виступає проти військової та фінансової допомоги, причому досить послідовно.

Венс офіційно прийняв номінацію на посаду віцепрезидента Сполучених Штатів під час виступу на Національному з’їзді Республіканської партії та заявив, що добиватиметься від усіх союзників робити відповідні внески на безпеку.

Натомість чинний глава держави Джо Байден заявив, що знімає свою кандидатуру на пост президента і підтримує свою віцепрезидентку Камалу Гарріс.

Згодом вона підтвердила, що готова балотуватися від Демократичної партії замість нього. Політикиня заявила, що зробить усе можливе, щоб виграти номінацію на вибори від Демократичної партії.

Кандидати у президенти США Камала Гарріс і Дональд Трамп проведуть дебати на телеканалі ABC 10 вересня.

16 липня Дональд Трамп офіційно обрав віцепрезидента – Джей Ді Венса.

25 липня Демократична партія ухвалила нові правила, відповідно до яких політична сила обирає свого кандидата в президенти. Вже 2 серпня Демпартія офіційно оголосила про висунення віцепрезидентки Камали Гарріс кандидаткою у президенти. Згодом 6 серпня Гарріс обрала свого кандидата у віцепрезиденти: ним став губернатор штату Міннесота Тім Волз.

Того ж дня кандидат у віцепрезиденти Сполучених Штатів від республіканців Джей Ді Венс заявив, що хоче провести дебати із Тімом Волзом.

Читайте також:
Найбільший ризик масових протестів серед найрозвиненіших країн спостерігається в Туреччині, РФ і США, – Bloomberg
Новий замах на Трампа: Що відомо про стрілянину біля гольф-клубу, де перебував колишній президент США
Трамп заявив, що врегулює війну в Україні за допомогою сили і мудрості
Зеленський розповів, про що говорив з Трампом два місяці тому