Втрати росіян: 6 5 9 2 2 0 (+1280)
USD
НБУ
41.22
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.52
Готівка
45.90

Ситуація з електроенергією буде мінливою протягом всього літа, – Міненергетики

Нині, кажуть в міністерстві, люди вже набагато економніше використовують електроенергію
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

Ситуація з електроенергією, яка нині є важкою, ще буде мінливою протягом всього літа. Такий прогноз в ефірі телемарафону озвучила заступниця міністра енергетики України Світлана Гринчук.

"У нас в кінці цього місяця один з блоків виходить з ремонту, але продовжується ремонт компанії ще на деяких блоках. Тому ситуація буде мінливою, скажімо так, точно протягом цього літа. Ми бачимо, що і погода у нас вже жарка. І через це зростає споживання", – пояснює чиновниця.

Вона зауважує, що нині люди вже набагато економніше використовують електроенергію. Як результат – через спад споживання вдалося скоротити графіки відключень. Однак в системі все одно зберігається дефіцит.

Що стосується прогнозу на зиму, то генеральний директор Yasno Сергій Коваленко стверджував, що згідно із сьогоднішньою оцінкою у зимовий період року дефіцит електроенергії в Україні становитиме 35%. Цілком імовірно, що відключення світла відбуватимуться по п'ять-шість годин на добу.  І це цілком реально, але може бути й краще, якщо зможуть відновити більше генерації.

Важливо

Напередодні "Укренерго" повідомило, що протягом 9–24 липня в Україні по черзі будуть скасовувати обмеження електропостачання. Це робитимуть, аби побачити поведінку споживачів при наявності електроенергії. Аналіз отриманих даних нібито дозволить забезпечити більш рівномірний та коректний розподіл електроенергії.

Експерт Інституту енергетичних стратегій Юрій Корольчук пояснює, що протягом двох тижнів, поки енергетики будуть проводити заміри споживання електроенергії і скасовувати графіки в певних областях, компенсувати її нестачу будуть довшими відключеннями в інших.

Теги: Світло
Читайте також:
Коли розпочнуться відключення електроенергії, скільки часу ми будемо без світла взимку. Прогнози експертів на опалювальний сезон
Якщо відключиться бодай одна АЕС, Україні загрожує три-п'ять днів блекауту, – Харченко
Галущенко про ситуацію в енергосистемі: Наступна зима буде складнішою, ніж попередня
В "Укренерго" сподіваються, що наступного тижня вдасться уникнути відключень світла, але для цього є умова