Втрати росіян: 6 3 4 8 6 0 (+1060)
USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30

Галущенко про ситуацію в енергосистемі: Наступна зима буде складнішою, ніж попередня

Глава Міненерго прогнозує, що обстріли об'єктів енергетики продовжаться
Герман Галущенко
Джерело: відкриті джерела

Українцям слід готуватися до складної зими, але у Міністерства енергетики є плани щодо відновлення та побудови додаткової генерації. Про це заявив міністр енергетики Герман Галущенко в ефірі телемарафону.

"Ключовий вплив на енергосистему завдають обстріли. У нас є плани щодо відновлення генерації та побудови додаткової, тож ми бачимо, як пройдемо цю зиму, і підготуватися встигнемо", – сказав він.

При цьому прогнозує, що російські обстріли продовжуватимуться, тому спочатку необхідно відновити все що можливо, а також паралельно захистити це системами ППО, які Україна отримує від партнерів.

Новини за темою: У міністра енергетики Германа Галущенка НАБУ проводило обшуки, – журналіст

За словами очільника Міненерго, наступним кроком є розподілена енергія, адже вона складніша для атак ворога. Завдяки децентралізації можливо забезпечити електроживлення у певному регіоні, навіть у разі поділу системи.

"Треба готуватися до складної зими. На жаль, вона дійсно буде складнішою, ніж попередня. Однак ми повинні намагатись мати можливість автономного забезпечення. Ми ж зі свого боку зробимо все, аби це не знадобилось", – наголосив він.

Раніше глава правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький заявляв, що українці повинні на побутовому рівні готуватися до того, що відключення світла відбуватимуться не лише у літній період, але і взимку. Виключати вірогідність планових відключень не можна навіть за нинішніх планів відновлення генерації, не говорячи про нові обстріли з боку Росії.

Як відомо, внаслідок російських атак лише за місяць Україна втратила 7 ГВт потужностей генерації електроенергії. Це масштабний обсяг.

Читайте також:
РФ продала вкраденого зерна з т.о. територій України на майже мільярд доларів
Більш ніж на 90% усе виписано в плані перемоги України у війні, - Зеленський
Затримали двох підлітків, які на замовлення окупантів палили автівки військових у Києві та Краматорську
Парк бронеавтомобілів ЗСУ поповнився канадським Roshel Senator MRAP