Втрати росіян: 6 3 4 8 6 0 (+1060)
USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30

В "Укренерго" сподіваються, що наступного тижня вдасться уникнути відключень світла, але для цього є умова

Дефіцити в енергосистемі спостерігатимуться, поки в країні зберігається спека
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

Уже наступного тижня в Україні можна буде уникнути відключень світла, якщо не буде форс-мажорів. Про це в ефірі "Громадського радіо" заявив голова правління "Укренерго" Володимир Кудрицький.

Він зазначив, що дефіцити в енергосистемі спостерігатимуться, поки в країні зберігається спека, але поки все йде до того, що вона буде не дуже тривалою.

"Поки зберігатиметься спека, будуть певні дефіцитні години протягом кожної доби, кожного робочого дня. Як ви бачите, це здебільшого вечірні години, коли споживання найбільше. І в такі вечірні години можуть бути застосовані одна або дві черги відключень", – пояснив він.

Новини за темою: Українці матимуть мобільний зв’язок та інтернет під час відключень світла: Яке рішення ухвалили в Мінцифри

Наприкінці цього тижня очікується, що спека дещо спаде, а також у роботу введуть додаткові енергоблоки на деяких електростанціях, що дасть можливість компенсувати дефіцит в енергосистемі.

"І будемо сподіватися, що наступного тижня вже обійдемося без відключень", – додав Кудрицький.

Нагадаємо, в Україну повернулася спека, а з нею і графіки відключень світла. Приміром, завтра у вечірні години енергетики планують застосовувати дві черги відключень. Загалом графіки застосовуватимуться з 16:00 до 24:00.

Раніше в Національній комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг повідомляли, що взимку дефіцит електроенергії буде приблизно таким самим, як у липні.

Також варто зазначити, що Кабінет міністрів ухвалив постанову, згідно з якою графіки відключення світла не будуть застосовуватися для споживачів, що використовують не менше ніж 80% електроенергії власного виробництва.

Читайте також:
Яких відключень світла чекати українцям майбутньої зими: Існує кілька сценаріїв
Відключень буде більше? У Центрі енергетичних досліджень заявили про нову ймовірно аварію на Південноукраїнській АЕС
Сьогодні до нас приїжджає щомісяця набагато більше трансформаторів, ніж ми можемо втратити від атак, – Кудрицький
Зима буде складною, але без блекаутів, – Кудрицький