Втрати росіян: 6 5 7 9 4 0 (+1230)
USD
НБУ
41.22
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.52
Готівка
46.00

За рік боїв під Вугледаром Росія втратила більше елітних воїнів, ніж за 10 років у Чечні

До штурму міста були залучені елітні 155 і 40 бригади морської піхоти ЗС РФ
Вугледар
Джерело: відкриті джерела

Втрати елітних російських підрозділів морської піхоти за рік під Вугледаром вчетверо перевищують втрати РФ за десять років війни в Чечні. Про це повідомляє BBC News.

Зазначається, що до штурму міста були залучені елітні 155 і 40 бригади морської піхоти ЗС РФ, також відомі як чорні берети, з підтримкою бронетехніки, включно з БМП і танками. Їм допомагали мотострілецькі підрозділи, укомплектовані мобілізованими та добровольцями.

За даними журналістів, під час боїв за місто загинуло щонайменше 211 морських піхотинців 155 бригади, ще 42 особи вважаються зниклими безвісти. 

У боях також брали участь російські військові з 40 бригади з Петропавловська-Камчатського. З цього підрозділу загинуло щонайменше 72 особи.

Вихід з Вугледара ЗСУ

Нагадаємо, напередодні ЗСУ повідомили про вихід з Вугледара – міста, яке вдалося утримувати протягом понад двох років. Військові зізнаються: вихід з Вугледара дозволив мінімізувати втрати, хоча і був дуже складним через тиск ворога з флангів.

Важливість Вугледара для ворога у тому, що місто стоїть на висоті, що допомагає вести вогонь, а також у ньому залишаються багатоповерхові будинки, з яких зручно вести розвідку. 

Пресофіцер 72-ї ОМБр каже, ворог не збирається зупинятися, але "немає такої сили, яку не можна здолати".

Разом із тим в Інституті вивчення війни вважають, що захоплення Вугледара навряд чи кардинально змінить хід наступальних операцій на заході Донецької області.

Читайте також:
ЗСУ могли уразити на аеродромі "Борисоглєбськ" рідкісні авіаційні боєприпаси
Підрив А-50: Суд в Білорусі засудив до 25 років в'язниці українця
Фейкова інвалідність для військовозобов'язаних в Харкові коштувала 29 тис. доларів: Першій підозрюваній обрали запобіжний захід
Економічне бронювання запровадять: рішення ухвалено, – Железняк