Втрати росіян: 6 3 8 1 4 0 (+1130)
USD
НБУ
41.45
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.11
Готівка
46.70

Суджа Курської області знаходиться під контролем ЗСУ, – заява українських бійців

Офіційно цю інформацію в Генштабі Збройних сил України наразі не коментували

ЗСУ в Суджі. Скріншот з відео

Джерело: скріншот

Місто Суджа, що в Курської області, контролюють Збройні сили України. Про це заявили українські воїни на відео, яке поширилося в соцмережах.

Бійці 99-го механізованого батальйону 61-ї окремої степової бригади кажуть, що контролюють стратегічний обʼєкт "Газпрому".

"У місті спокій, стратегічний обєкт та всі будинки цілі", – заявили військові, тримаючи в руках український прапор і завершуючи гаслом "Слава Україні!".

Водночас офіційно у Генеральному штабі Збройних сил України цю інформацію наразі не коментували як і загалом події в Курській області.

Натомість росЗМІ з посиланням на місцеву владу заявляють, що Суджа – не під контролем ЗСУ.

Яка ситуація у Курській області на четвертий день боїв?

Триває четвертий день боїв у Курській області РФ. Росіяни кажуть, що українські війська контролюють не менше 155 квадратних кілометрів територій.

У самій Курській області оголосили надзвичайний стан. Зупинила роботу АЕС, яка знаходиться в лічених кілометрах від фронту.

Разом з тим естонська розвідка припускає, що Збройні сили України могли прорвати другу лінію оборони росіян і рухаються далі.

А наступ ЗСУ в Курській області, ймовірно, "призведе до передислокації підрозділів РФ з інших напрямків для забезпечення оборони російських підрозділів".

Тим часом частина жителів прикордонних населених пунктів Курської області евакуювалася. За їхніми словами, місцева влада виїхати з небезпечних районів їм не допомагала, як про це говорили.

Раніше

Напередодні один з радників президента України Володимира Зеленського заявив у коментарі Washington Post, що Вашингтон досі не критикував Україну за транскордонний напад. За його словами, Україна контролює газовимірювальну станцію на відстані приблизно 8 км від кордону з Російською Федерацією. І на тлі цих заяв Росія посилила охорону навколо Курської атомної електростанції.

Днями російські пабліки вже ширили інформацію, що ЗСУ захопили газовимірювальну станцію "Суджа" в Курській області (станція є ключовим прикордонним обʼєктом для транспортування російського газу до Європи, – ред.)

А деякі аналітики припустили, що ціль України може полягати в тому, щоб повністю припинити постачання російського газу до Європи як точки впливу.

Зауважимо, 6 серпня в Курській області розпочалися бойові дії. Окупанти скаржилися на "прорив" кордону, який нібито організували українські захисники.

Читайте також:
Ізраїль масовано атакував об'єкти "Хезболли" в Лівані. Лідер бойовиків заявив про оголошення війни
Понад два мільйони іноземців виїхали з Росії впродовж року
РФ поширювала фейкові відео, які дискредитують президентську кампанію Камали Гарріс
Президент Фінляндії запропонував виключити Росію із Ради безпеки ООН