Втрати росіян: 6 5 9 2 2 0 (+1280)
USD
НБУ
41.22
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.52
Готівка
45.90

Судан перебуває під неминучою загрозою голоду

Нині від недоїдання потерпає 3,6 млн дітей країни
Волонтери роздають мешканцям їжу
Джерело: Reuters

Народ Судану перебуває під "неминучою загрозою голоду". Це заявили Верховний комісар ООН із прав людини Волкер Тюрк і заступник генсека ООН з гуманітарних питань Мартін Гріффітс, пише Reuters.

У заяві йдеться, що близько 18 млн жителів країни вже страждають від недоїдання, в тому числі 3,6 млн дітей.

"У мільйонів мешканців Судану, яким загрожує голод, закінчується час. Люди були вимушені втекти зі своїх домівок, живуть під обстрілами та відрізані від гуманітарної допомоги", – сказано в повідомленні.

Також посадовці зазначили, що без негайних та суттєвих змін Судан "постане перед жахливим сценарієм: голод запанує на значній частині країни".

Новини за темою: У світі близько 1,65 мільярда людей живуть за межею бідності, - ООН

Голод і продовольча криза в Африці

Зазначимо, раніше ЗМІ писали про те, що африканські країни потерпають від продовольчої кризи, яка загрожує мільйонам людей, а 200 тисяч тонн зерна з Росії ледве можуть прогодувати населення протягом тижня.

Африка є другим за величиною континентом у світі, що складається з 54 країн із населенням у 1,4 мільярда людей, 20% з яких стикаються з проблемою продовольчої безпеки.

При цьому в африканських країнах, які отримали безкоштовне російське зерно (Буркіна-Фасо, Малі та Центральноафриканська Республіка), у причетності до дестабілізації урядів звинувачують найманців "Вагнера".

У цих трьох країнах правлять військові хунти, яких підтримує Росія.

"Росія не відправляла зерно до Судану, де, як заявила 6 березня Всесвітня продовольча програма (ВПП) ООН, "назріває найбільша у світі криза голоду". Ситуація в Судані погіршується, де щонайменше 25 мільйонів людей потребують їжі. Дев'ять із десяти людей в країні стикаються з "надзвичайним рівнем голоду" і перебувають у районах, "здебільшого недоступних" через "невпинне насильство та втручання воюючих сторін", заявили у ВПП", – йшлося в повідомленнях.

До речі, РФ має намір підписати угоду із Суданом. Документ стосуватиметься обміну "життєво важливої ​​зброї та боєприпасів" на російський центр матеріально-технічного забезпечення в Порт-Судані.

Читайте також:
Ізраїль оголосив генсека ООН персоною нон грата
ООН не має грошей, щоб допомогти українським біженцям цієї зими
15 мільйонів українців потребують гуманітарної допомоги, – генсек ООН
Перетворити обіцянки на реальні дії: Генасамблея ООН схвалила "Пакт про майбутнє"