Втрати росіян: 6 5 0 6 4 0 (+1470)
USD
НБУ
41.21
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.96
Готівка
46.40

ООН не має грошей, щоб допомогти українським біженцям цієї зими

Зараз в організації є тільки 47% коштів, необхідних для допомоги мільйонам українців, переміщених або постраждалих від війни
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

Організація Об’єднаних Націй не має грошей, які необхідні для допомоги українцям цієї зими. Тоді як більша частина потужностей України з виробництва електроенергії знищена, заявила представниця агентства ООН у справах біженців (УВКБ ООН) Кароліна Ліндхольм Біллінг, пише "Суспільне".

За її словами, наразі рівень фінансування організації "занадто низький для зими". І зараз Управління Верховного комісара ООН у справах біженців має тільки 47% коштів, необхідних для допомоги мільйонам українців, переміщених або постраждалих від війни.

Натомість торік таку програму профінансували на 70%.

Біллінг пояснила, що нині в Україні близько 3,6 мільйона внутрішньо переміщених осіб, але обстріли інфраструктури та активізація російських військ спричиняють нові переміщення населення.

"Майже 99 тисяч людей евакуювалися або покинули прифронтові села в Донецькій області з 1 серпня", – зауважила посадовиця.

Слід додати, що УВКБ ООН співпрацює з українськими організаціями, щоб забезпечити підтримку ВПО та надати допомогу найбільш вразливим групам населення, зокрема перед настанням зими.

Близько 650 тис. людей отримують цю допомогу.

Новини за темою: У дев'яти прифронтових областях України уряд планує запровадити новий проєкт підтримки ВПО

До речі, днями генеральний секретар Організації Об'єднаних Націй Антоніу Гутерреш на засіданні Ради Безпеки організації в Нью-Йорку заявив, що через повномасштабне вторгнення РФ більш як 15 млн жителів України потребують гуманітарної допомоги. Він сказав, що ООН продовжує свою участь, підтримуючи найбільшу міжнародну присутність в Україні.

Читайте також:
Школи у 10 областях отримають до 300 тисяч гривень від ЮНІСЕФ
Німеччина додатково спрямує 400 млн євро на військову допомогу Україні
На підтримку української енергосистеми Німеччина виділяє 70 млн євро
15 мільйонів українців потребують гуманітарної допомоги, – генсек ООН