Втрати росіян: 6 5 0 6 4 0 (+1470)
USD
НБУ
41.21
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.96
Готівка
46.40

15 мільйонів українців потребують гуманітарної допомоги, – генсек ООН

Лише цього року разом із партнерами Організація надала рятівну допомогу понад 6,2 млн людей
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

Через повномасштабне вторгнення РФ більш як 15 млн жителів України потребують гуманітарної допомоги. Про це заявив генеральний секретар Організації Об'єднаних Націй Антоніу Гутерреш на засіданні Ради Безпеки організації в Нью-Йорку (США).

Він сказав, що ООН продовжує свою участь, підтримуючи найбільшу міжнародну присутність в Україні.

"Лише цього року разом із партнерами Організація надала рятівну допомогу понад 6,2 млн людей. Однак нам потрібна підтримка міжнародної спільноти. 15 млн жителів України потребують гуманітарної допомоги, більшість з яких – жінки та діти", – зауважив генсек.

Політик додав, що війна змусила майже 10 млн людей в Україні залишити свої домівки. А з початку великої війни було вбито понад 11 тисяч цивільних.

Гутерреш закликав донорів допомогти Організації Об'єднаних Націй вести важливу роботу на місцях, оскільки з настанням зими профінансовано менше половини Фонду гуманітарного реагування.

Новини за темою: Українські військові не отримали гуманітарної допомоги на понад 170 млн гривень: Результати аудиту

Разом з цим ще в червні Австрія виділила 10 мільйонів євро гуманітарним організаціям в Україні та Молдові, які допомагають українським біженцям.

Зокрема шість мільйонів євро отримає організація "Сусід в біді". Вона надає екстрену допомогу людям, які її потребують, – постачає питну воду, харчові продукти та надає притулок у надзвичайних ситуаціях. Ще по два мільйони євро отримають Міжнародний комітет Червоного Хреста та Управління Верховного комісара ООН у справах біженців.

Читайте також:
Трамп перед зустріччю з Зеленським зробив заяву про мир в Україні
Голові Центробанку РФ Набіулліній СБУ оголосила підозру
Захист України від кібератак з боку Росії посилять Канада і Франція
ООН не має грошей, щоб допомогти українським біженцям цієї зими