Втрати росіян: 6 3 7 0 1 0 (+1130)
USD
НБУ
41.41
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.12
Готівка
46.55

США і Велика Британія обговорюють скасування обмежень щодо дозволу Україні бити ракетами Storm Shadows в глиб РФ

Очікується, що президент Джо Байден обговорить цю можливість під час візиту прем’єр-міністра Кейра Стармера до Білого дому в п’ятницю, 13 вересня
Storm Shadows
Джерело: Bloomberg

Уряди Сполучених Штатів Америки та Великої Британії обговорюють дозвіл Україні бити по російській території британськими крилатими ракетами великої дальності Storm Shadows з навігаційними даними США. Про це пише Bloomberg з посиланням на джерела.

Видання вказує, що це питання є частиною розмов, які лунали протягом останніх кількох днів під час переговорів держсекретаря Сполучених Штатів Ентоні Блінкена в Лондоні та Києві.

"Цього тижня США та Велика Британія дали зрозуміти, що вони відкриті для запиту України щодо посилення її здатності завдавати глибоких ударів у Росії. Тож очікується, що президент Джо Байден обговорить цю можливість під час візиту прем’єр-міністра Кейра Стармера до Білого дому в п’ятницю, 13 вересня", – йдеться у публікації.

Джерела також зазначають, що від офіційних осіб йшли розмови про те, чи може Білий дім надати Україні дозвіл на використання британських ракет Storm Shadow для таких атак. І це нібито відбувається тоді, коли Київ наполягає на більш потужній західній зброї для ударів по військових об’єктах на території Росії.

Особливості Storm Shadows

Storm Shadows – це високоточно керовані ракети повітряного запуску з дальністю стрільби понад 250 кілометрів, які летять близько до місцевості на високих швидкостях. А перш ніж досягти своїх цілей, використовують систему, що поєднує так звану інерціальну навігацію з системою глобального позиціювання та навігацією за рельєфом місцевості.

Системою супутникової навігації GPS керує Пентагон, але вона також використовується для громадських цілей, наприклад онлайн-прокладки для водіїв.

Джерела на умовах анонімності наголошували, що при використанні в складних операціях ракетам Storm Shadow часто допомагають надані США дані, які сприяють в складанні карти місцевості з високим рівнем точності.

Новини за темою: Велика Британія не дозволила бити по Курській області ракетами Storm Shadow

Раніше зазначалося, що Сполучені Штати все ще не дозволяють бити по території Росії своїми ракетами. Однак є ймовірність, що США можуть дозволити застосувати для цього британські і французькі ракети

Читайте також:
Зеленський очікує від Байдена запрошення України в НАТО до завершення його президентської каденції
Зараз немає такої ділянки фронту, де не висів би дрон: Військовий розповів, як БпЛА змінюють хід війни
На фронті у Харківській області російські військові скаржаться на масові отруєння
СБУ затримала зрадника, який за 1 млн рублів здавав росіянам позиції ЗСУ під Покровськом