USD
НБУ
41.45
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.11
Готівка
46.70
Втрати росіян: 6 3 8 1 4 0 (+1130)
USD
НБУ
41.45
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.11
Готівка
46.70

США дозволять Україні бити в глиб Росії тільки не ракетами ATACMS, – ЗМІ

Джо Байден може дати зелене світло Зеленському на використання ракет Storm Shadow та їхніх французьких аналогів Scalp
Ракета ATACMS
Ракета ATACMS
Джерело: відкриті джерела

Сполучені Штати Америки все ще не дозволяють бити по території Росії своїми ракетами. Однак є ймовірність, що Вашингтон може дозволити застосувати для цього британські і французькі ракети. Про це пише The Times.

Видання інформує, що президент США Джо Байден може дати зелене світло главі України Володимиру Зеленському на використання ракет Storm Shadow та їхніх французьких аналогів Scalp для ураження цілей на російській території. Однак це відбудеться за умови, якщо Велика Британія та Франція підтримують такий крок.

При цьому Сполучені Штати навряд чи дозволять Україні запустити свої ATACMS. Очікується, що Байден обговорить це питання з іншими європейськими лідерами, щоб вислухати їхні думки щодо будь-яких змін у політиці.

Нині відомо, що і Британія, і Франція підтримують зняття обмежень на використання Україною своїх далекобійних ракет, але поки що американці блокують ці зміни, побоюючись ескалацій.

Нагадаємо, уряд Великої Британії ще не дав Україні дозвіл на використання далекобійних ракет Storm Shadow в рамках наступу на Курську область. Позиція щодо використання ракет залежить не тільки від Лондона, оскільки Storm Shadow виробляються спільно з Францією. Таким чином Париж також має право голосу щодо умов їх застосування.

Тим часом Україна відправила Сполученим Штатам Америки для схвалення список об'єктів на території Росії, які ЗСУ хочуть атакувати ракетами ATACMS.

Читайте також:
Європарламентарі закликають зняти всі обмеження на удари західною зброєю по РФ Європарламентарі закликають зняти всі обмеження на удари західною зброєю по РФ
Останніми місяцями спостерігаються спроби окупантів бити по газорозподільчому обладнанню, – Галущенко Останніми місяцями спостерігаються спроби окупантів бити по газорозподільчому обладнанню, – Галущенко
ЗСУ розширили плацдарм у Курській області, а РФ просувається на Донбасі, – ISW ЗСУ розширили плацдарм у Курській області, а РФ просувається на Донбасі, – ISW
Зеленський очікує від Байдена запрошення України в НАТО до завершення його президентської каденції Зеленський очікує від Байдена запрошення України в НАТО до завершення його президентської каденції