Втрати росіян: 6 3 4 8 6 0 (+1060)
USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30

Велика Британія не дозволила бити по Курській області ракетами Storm Shadow

Позиція щодо використання ракет залежить не тільки від Великої Британії, оскільки Storm Shadow виробляються спільно з Францією
Storm Shadow
Джерело: Defense Express

Уряд Великої Британії не дав Україні дозвіл на використання ракет Storm Shadow в рамках наступу на Курську область. Про це повідомляє The Telegraph.

Видання пише, що минулого місяця під час візиту до Великої Британії президент України Володимир Зеленський просив зняти обмеження на використання боєприпасів, радіус дії яких становить близько 250 кілометрів.

Проте жодних змін не відбулося.

Але позиція щодо використання ракет залежить не тільки від Великої Британії, оскільки Storm Shadow виробляються спільно з Францією. Таким чином, Париж також має право голосу щодо умов їх застосування.

Операція в Курській області

6 серпня стало відомо, що українська армія увійшла в Курську область. Попередньо відомо, що в операції можуть брати участь близько 10 тисяч українських військових і десятки одиниць важкої техніки.

За декілька днів українським бійцям вдалося просунутися в глиб регіону на кілька десятків кілометрів.

9 серпня з’явилося відео, що ЗСУ контролюють місто Суджа, де розташована газорозподільна станція, через яку Росія прокачує газ до Європи.

Українська влада наступ на Курську область не коментує.

РосЗМІ станом на ранок 12 серпня повідомляють, що загальна зона бойових дій зараз становить 720 км². У Курській області за день вона зросла на 70 км.

Forbes писав, що ЗСУ на довгий термін захопили Курську область та планують знищити авіабазу Халіно.

Вчора президент Зеленський офіційно підтвердив, що операцію в Курській області проводить Україна.

Що відомо про ракети Storm Shadow?

Це франко-британська авіаційна крилата ракета класу "повітря-земля". Вона призначена для знищення важливих стаціонарних цілей, добре захищених засобами протиповітряної оборони. Може використовуватися в будь-який час доби, за складних метеоумов та при застосуванні противником засобів радіоелектронної протидії.

Вона має дальність близько 250 кілометрів. Це трохи менше за дальність армійських тактичних ракетних систем "земля-земля" (ATACMS) американського виробництва.

Storm Shadow має радіус дії, необхідний, щоб завдати глибоких ударів по контрольованій Росією території на сході України.

Читайте також:
Пішли в наступ у Курській області, натомість зупинилися у Покровську: Британська розвідка проаналізувала дії РФ за минулий тиждень
За тиждень РФ застосувала по Україні понад 800 КАБів і майже 300 дронів, – Зеленський
ЗСУ продовжують просуватися у Курській області, – ISW
Аналітики ISW проаналізували контрнаступ РФ в Курській області: Чи матиме він успіх