Втрати росіян: 6 3 8 1 4 0 (+1130)
USD
НБУ
41.45
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.11
Готівка
46.70

США готуються до атаки Ірану: Відправили винищувачі на Близький Схід

Міністр оборони Сполучених Штатів Америки Ллойд Остін віддав наказ про посилення військової присутності в регіоні
Винищувач F/A-18
Джерело: Вікіпедія

Сполучені Штати Америки відправили свої винищувачі F/A-18 на військову базу Близького Сходу. Америка готується до захисту Ізраїлю від іранської атаки. Про це повідомляє  The Times of Israel.

Американський чиновник повідомив виданню, що літаки F/A-18 та розвідувальний літак E-2D Hawkeye вилетіли з авіаносця в Оманській затоці та прибули на нерозкриту базу у понеділок.

Водночас глава Пентагону Ллойд Остін наказав посилити військову присутність в регіоні. Адже після вбивств високопоставленого командира "Хезболли" в Лівані та головного політичного лідера ХАМАСу в Ірані чиновники стурбовані ескалацією на Близькому Сході.

Видання уточнює, що наземне розміщення літаків ВМС США буде тимчасовим, бо ескадрилья винищувачів ВПС F-22 прямує на ту саму базу зі своєї домашньої станції на Алясці. Ще передбачається, що близько дюжини F-22 прибудуть на Близький Схід найближчими днями.

Як довго літаки залишатимуться на базі Близького Сходу, в публікації не зазначається, лише уточнюється, що все залежатиме від ситуації.

Попереджають про небезпеку

При цьому США закликали Іран та Ізраїль не загострювати конфлікт. Про це заявив держсекретар Ентоні Блінкен. Водночас Канада закликала своїх людей  тимчасово відмовитися від подорожей до Ізраїлю через погіршення безпекової ситуації у країні та ймовірний початок регіональної війни. Напередодні Іран закликав авіакомпанії утриматися від використання повітряного простору країни.

Раніше ми повідомляли, Тегеран планує атакувати Ізраїль 12 та 13 серпня в день Тиша-Бе'ав – день катастрофи єврейського народу.

Джерела Sky News Arabia у західній розвідці повідомили, що вони мають докази того, що Іран планує здійснити атаку на Ізраїль у день Тиша-Бе'ав, який припадає цього року на 12 і 13 серпня. Атаку Тегерана буде здійснено у відповідь на вбивство лідера ХАМАСу Ісмаїла Ганії.

Також повідомляється, що атака Ірану, ймовірно, буде скоординована з "Хезболлою" – терористичним угрупованням, що підтримується Тегераном, запровадженим у Лівані. Крім того, вказується, що напад на Ізраїль у священний день жалоби може надавати емоційний та психологічний вплив на ізраїльтян.

Раніше Пентагон заявив, що Сполучені Штати готуються до військового конфлікту між Іраном та Ізраїлем. У Пентагоні повідомили: США розгортають оборонні сили на Близькому Сході, щоб захистити регіон та Ізраїль від нападу Тегерана.

Читайте також:
Ізраїль масовано атакував об'єкти "Хезболли" в Лівані. Лідер бойовиків заявив про оголошення війни
Вибухнуло 3 тис. з 5 тис. пейджерів: ЗМІ розкрили деталі спецоперації Ізраїлю в Лівані
У Лівані прогриміла нова серія вибухів: Слідом за пейджерами вибухають навіть телефони й ноутбуки
США направляють до Пекіна делегацію для обговорення китайського експорту, – ЗМІ