Втрати росіян: 6 6 1 6 3 0 (+1160)
USD
НБУ
41.22
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.52
Готівка
45.90

Словаччина стовідсотково підтримує вступ України в ЄС, – Фіцо

Водночас до питання членства України в НАТО Братислава ставиться неохоче
Фіцо й Шмигаль під час зустрічі
Джерело: Telegram-канал Прем‘єр-міністра України Шмигаля

Словаччина на 100% підтримує вступ України в Європейський Союз. Про це заявив прем'єр-міністр країни Роберт Фіцо під час міжурядової зустрічі з українським прем'єром Денисом Шмигалем, пише "Укрінформ".

"Відкрито говорю: холодно ставимося про питання членства України в НАТО, але щодо ЄС на 100% вас підтримуємо. Ваше членство буде важливим та цінним для нас", – сказав глава словацького уряду.

Фіцо наголосив, що Братислава активно підтримує надання статусу члена Євросоюзу Україні. І не належить до тих країн, які бажають, щоб процес вступу України не був таким швидким. Мовляв, "не будемо такими".

Зауважив посадовець і про заслуги України в цьому процесі, зазначивши, що чимало залежить в нашій державі від внутрішніх реформ.

"Але ми не будемо ніяких перешкод класти на вашому шляху", – прокоментував Фіцо.

Новини за темою: Польща підтримує вступ України до Євросоюзу, проте має свої вимоги, – глава МЗС країни

Кроки України до вступу в ЄС

Як відомо, 25 червня офіційно стартували переговори про вступ України до Європейського Союзу. Це відбулося на Першій міжурядовій конференції в Люксембурзі.

Під час міжурядової конференції прем'єр-міністр Денис Шмигаль сказав, що понад два роки тому президент Володимир Зеленський підписав заявку України на вступ до Євросоюзу. Потім Європейська рада підтвердила статус кандидата України на вступ до блоку.

Сам початок переговорів ще не дорівнює швидкому вступу в Євросоюз. Адже, як заявляв голова Євроради Шарль Мішель, Україна може стати членом блоку до 2030 року, "якщо обидві сторони виконають домашні завдання". 

Згодом віцепрем’єр-міністр з питань євроінтеграції та міністр юстиції Ольга Стефанішина стверджувала, що наближення українського законодавства до європейського буде комплексним процесом під час вступу України до ЄС і для цього треба буде змінити Конституцію

Читайте також:
Фіцо може загрожувати другий замах? Прем'єр-міністру Словаччини надіслали конверт із кулею
Польща підтримує вступ України до Євросоюзу, проте має свої вимоги, – глава МЗС країни
Португалія закликає ЄС почати підготовку до вступу України
Стефанішина збирається посилити Мін'юст з погляду євроінтеграції