Втрати росіян: 6 6 1 6 3 0 (+1160)
USD
НБУ
41.22
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.52
Готівка
45.90

Росіяни розстріляли трьох українських військовополонених на Донеччині. Бійці "Азову" взяли в полон одного з окупантів, які чинили звірство

Омбудсман Лубінець у терміновому порядку скерував листи до ООН та Міжнародного комітету Червоного Хреста щодо випадку в Нью-Йорку
Скріншот з відео
Джерело: АЗОВ

Війська РФ розстріляли впритул українських військовополонених у Нью-Йорку Донецької області. Дрон 12-ї бригади спеціального призначення Національної гвардії "Азов" зафіксував це звірство, а згодом бійцям "Азову" вдалося полонити одного з групи окупантів, яка стратила військових, повідомила пресслужба бригади.

Зокрема там зазначили: полонений загарбник розповів, що військові отримали команду штурмувати Нью-Йорк. Проте виявилося, що росіяни зазнають на тій ділянці фронту втрат, а більшу частину селища відбив "Азов".

Українські бійці, за словами окупанта, потрапили в полон тоді, коли загарбники успішно наступали на вогневу точку.

"Коли старший звʼязався з командуванням, йому по рації передали, що з полоненими возитися немає коли, полонених не брати, і дали наказ розстріляти, що група зробила", – сказав ворог.

Уже далі після розстрілу українських воїнів загарбники потрапили під мінометний вогонь та атаку FPV-дронів. Їхня вся група була знищена і вижив тільки цей окупант.

Росіянин додав бійцям "Азову", що чув накази стосовно розстрілів полонених по рації для інших російських військових, зокрема на "Первомайці".

Лубінець відреагував

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець відреагував на чергове відео, де окупанти, вірогідно, розстрілюють беззбройних українських військових на Донеччині.

Й акцентував, що страти росіянами українських полонених – це воєнні злочини.

"Саме тому за всіма ймовірними випадками направляю листи до ООН та МКЧХ. Наразі в терміновому порядку від мене йде наступний лист до них щодо випадку в Нью-Йорку", – заявив омбудсман.

Новини за темою: Відрізали голову за наказом командирів – у Донецькій області росіяни стратили бійця ЗСУ

Нагадаємо, на початку вересня стало відомо, що російські окупанти, ймовірно, розстріляли трьох українських військовополонених на Торецькому напрямку. Правоохоронці почали досудове розслідування.

Читайте також:
У Запорізькій області незабаром почнуть будівництво восьмої підземної школи
ЗСУ могли уразити на аеродромі "Борисоглєбськ" рідкісні авіаційні боєприпаси
За рік боїв під Вугледаром Росія втратила більше елітних воїнів, ніж за 10 років у Чечні
Підрив А-50: Суд в Білорусі засудив до 25 років в'язниці українця