Втрати росіян: 6 3 4 8 6 0 (+1060)
USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30

Стефанішина збирається посилити Мін'юст з погляду євроінтеграції

Натомість кардинально змінювати команду міністерства вона поки що не збирається
Міністерство юстиції України
Джерело: відкриті джерела

Міністерство юстиції України буде посилено з погляду євроінтеграції. Про це заявила під час інтерв’ю "Європейській правді" новопризначена очільниця відомства й віцепрем’єр-міністр з питань євроінтеграції Ольга Стефанішина.

Політикиня зазначила, що мають з’явитися окремий заступник та підрозділ, які відповідатимуть за наближення законодавства України до права Європейського Союзу.

"Тому гарантовано будуть нові призначення, пов'язані саме з євроінтеграційним вектором правової політики", – сказала посадовиця.

Разом з тим Стефанішина планує певну реформу Мін'юсту. Для цього в очільниці є бачення подальших дій. Також вже є підготовлений аудит за всіма політиками, які реалізуються відомством. 

Натомість кардинально змінювати команду Мін'юсту вона поки що не збирається. Мовляв, усі попередні роки в уряді плідно співпрацювали з ексглавою міністерства Денисом Малюською. Тому добре знає його команду і немає до неї якихось принципових претензій.

"Зараз я, звісно, поспілкуюся з усіма заступниками. Будемо визначати, чи маємо спільний шлях, чи ні. Але я не маю наміру щодо якихось радикальних рішень", – прокоментувала вона.

Зауважимо, 5 вересня Верховна Рада України погодила призначення Ольги Стефанішиної на посаду віцепрем'єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України – міністра юстиції. А попередній очільник Міністерства юстиції Денис Малюська подав у відставку і був звільнений.

Читайте також:
Португалія закликає ЄС почати підготовку до вступу України
Щоб вступити до ЄС, Україні знадобиться навіть змінити Конституцію, – Стефанішина
В Люксембурзі проходять переговори про вступ України до Європейського Союзу
Єврокомісія розпочинає скринінг законодавства України, – глава ЄК