Втрати росіян: 6 5 9 2 2 0 (+1280)
USD
НБУ
41.22
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.52
Готівка
45.90

Фіцо може загрожувати другий замах? Прем'єр-міністру Словаччини надіслали конверт із кулею

Конверт із кулею доставили до урядової канцелярії

Роберт Фіцо

Джерело: відкриті джерела

Прем'єр-міністру Словаччини Роберту Фіцо, в якого стріляли в травні, доставили конверт з кулею. Про це з посиланням на пресслужбу словацького уряду повідомляє видання Aktuality.sk.

Зазначається, що кулю виявили охоронці під час перевірки пошти.

"Можемо підтвердити, що конверт із кулею, адресований прем'єр-міністру Словаччини, 25 вересня був доставлений до урядової канцелярії", – йдеться у публікації.

За інформацією видання, нині конверт перевіряють працівники управління захисту посадових осіб та дипломатичних представництв Словаччини.

Новини за темою: Не збирався вбивати. ЗМІ назвали мотиви нападу на Фіцо

Замах на Фіцо

Як відомо, замах на політика стався 15 травня після виїзного засідання уряду Словаччини в місті Гандлова. Постріли пролунали перед Будинком культури, коли прем'єр вийшов до людей.

Журналісти, які перебували поруч, почули п'ять пострілів. Потім побачили, як охоронці підняли Фіцо із землі, повантажили в машину і відвезли.

Відразу після інциденту поліція оточила територію, у будівлі провели евакуацію. Про безпеку інших чиновників подбала охорона. Також із місця інциденту евакуювали трьох міністрів. Фіцо ж повезли до лікарні рятувальним вертольотом.

Виявилося, що в Роберта Фіцо стріляв 71-річний чоловік із Левіце. Підозрюваним виявився Юрай Цинтула – місцевий письменник, один із засновників літературного клубу DÚHA. Також він є активістом ліберальної партії "Прогресивна Словаччина". Юрая Цинтулу, який вчинив замах на прем’єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо, суд взяв під варту.

За фактом події також виступав президент України Володимир Зеленський, який засуджував замах на Фіцо і висловлював підтримку народу Словаччини.

Читайте також:
Словаччина позбавила тимчасового захисту соратника Медведчука Марчевського
Українська компанія запускає виробництво БпЛА в Словаччині
Словаччина та Угорщина просять ЄС переконати Україну скасувати санкції проти "Лукойла": Погрожують припиненням постачання електрики
Проросійський президент Словаччини Пеллегріні офіційно склав присягу і взявся до виконання обов'язків