Втрати росіян: 6 6 1 6 3 0 (+1160)
USD
НБУ
41.19
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.43
Готівка
45.90

Росіяни вдарили по судну в порту Південний, яке перевозило 6 тис. тонн української кукурудзи

Це вже 20-те цивільне судно, що зазнало ушкоджень через російські атаки
Пошкоджене судно
Джерело: Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України

Росіяни завдали чергового удару по порту Південний, б'ючи по світовій продовольчій безпеці. Внаслідок атаки пошкоджено цивільне судно Paresa під прапором Сент-Кітс і Невіс, повідомляє пресслужба Міністерства розвитку громад та територій України.

Відомо, що судно перевозило 6 тисяч тонн української кукурудзи для експорту і зазнало пошкоджень біля одного з морських причалів порту. На щастя, 15 членів екіпажу – громадяни Єгипту та Сирії – не постраждали.

"Загалом це вже 20-те цивільне судно, що зазнало ушкоджень через російські атаки. Кілька тижнів тому Росія вдарила по судну, яке транспортувало пшеницю до Єгипту. Це ніщо інше, як спроби РФ вплинути на успішну роботу українського морського продовольчого коридору та поставити під загрозу світову продовольчу безпеку", – прокоментували у відомстві.

Окупанти ж традиційно заявляють про знищення нібито військових вантажів, однак всі атаки спрямовані на цивільні об’єкти.

Також у міністерстві додали, що, навіть попри систематичні російські обстріли й удари, український морський продовольчий коридор продовжує цілодобову роботу. Зокрема за понад рік вдалося експортувати вже більш ніж 70 млн тонн вантажів, а це понад 2500 суден, які вийшли з українських портів до країн Африки, Азії та Європи.

Новини за темою: Ціни на пшеницю у світі зросли після удару РФ по судну із зерном у Чорному морі

Як відомо, Росія 12 вересня завдала ракетного удару по цивільному судну з пшеницею, яке прямувало з України до Єгипту. За словами глави держави, ракета прилетіла по кораблю у Чорному морі після того як він залишив територіальні води України. 

Читайте також:
ЗСУ підтвердили ураження нафтобази у Воронезькій області РФ
Ізраїль вдарив по центру Бейрута, там є загиблі
Ватажку "ДНР" Пушиліну та ще двом окупаційним посадовицям оголосили підозру в депортації українських дітей до РФ
Шість компаній, які контролював російський олігарх Горіловський, націоналізують