Втрати росіян: 6 3 4 8 6 0 (+1060)
USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30

Португалія закликає ЄС почати підготовку до вступу України

Країна активно лобіює питання вступу

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

Португалія активно лобіює питання вступу України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок якнайшвидше розпочав підготовку до цього процесу. Про це повідомляє Bloomberg.

Зокрема в кулуарах Форуму "Амброзетті", який проходить на березі озера Комо на півночі Італії, міністр закордонних справ Португалії Паулу Ранжел зауважив, що його країна готується до вступу України в ЄС.

"Ми дуже залучені в процес розширення. І повинні підготуватися до того, щоб прийняти Україну в ЄС, коли це стане можливим", - сказав португальський міністр.

Посадовець зазначив, що цей процес вимагатиме "фінансової та інституційної реформи, про яку слід подбати негайно".

Водночас Ранжел наголосив, що операція України в Курській області РФ "явно змінило сприйняття балансу у війні". Тож закликав до переговорів з метою мирного врегулювання.

Новини за темою: Щоб вступити до ЄС, Україні знадобиться навіть змінити Конституцію, – Стефанішина

Переговори про вступ України до Євросоюзу

Додамо, 25 червня офіційно стартували переговори про вступ України до Європейського Союзу. Це відбулося на Першій міжурядовій конференції в Люксембурзі.

Під час міжурядової конференції прем'єр-міністр Денис Шмигаль сказав, що понад два роки тому президент Володимир Зеленський підписав заявку України на вступ до Євросоюзу. Потім Європейська рада підтвердила статус кандидата України на вступ до блоку.

Сам початок переговорів ще не дорівнює швидкому вступу в Євросоюз. Адже, як заявляв голова Євроради Шарль Мішель, Україна може стати членом блоку до 2030 року, "якщо обидві сторони виконають домашні завдання". 

Читайте також:
ЄС продовжив індивідуальні санкції проти Росії
Стефанішина збирається посилити Мін'юст з погляду євроінтеграції
Щоб вступити до ЄС, Україні знадобиться навіть змінити Конституцію, – Стефанішина
ЄС, США і Британія підпишуть першу міжнародну угоду про використання штучного інтелекту, – ЗМІ