Втрати росіян: 6 3 7 0 1 0 (+1130)
USD
НБУ
41.41
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.12
Готівка
46.55

В Україні створили мобільний застосунок для школярів "Рятівничок"

Гра спрямована на те, аби в цікавій формі навчити дітей основних правил пожежної безпеки
Презентація гри
Джерело: ДСНС України

Державна служба України з надзвичайних ситуацій разом з партнерами розробила для дітей мобільний застосунок про пожежну безпеку "Рятівничок". Гра призначена для дітей віком від 6 до 12 років, повідомляє пресслужба ДСНС.

Надзвичайники розповідають, що в додатку школярі можуть переглянути навчальні відео та пройти 10 захопливих рівнів. На кожному можна навчитися важливих безпекових навичок, що допомагають запобігати пожежам і правильно реагувати на надзвичайні ситуації.

"Робимо акцент на цифровізацію та дистанційне навчання підростаючого покоління. Гра спрямована на те, аби в цікавій формі навчити дітей основних правил пожежної безпеки та зберегти найцінніше – життя", – прокоментував т.в.о. директора Департаменту запобігання надзвичайним ситуаціям ДСНС України Олександр Чекригін.

Також у застосунку є веселі та інтерактивні мініігри, де учні зможуть відчути себе справжніми вогнеборцями: ліквідовувати пожежі, евакуйовувати людей та надавати їм першу домедичну допомогу.

Водночас завантажити гру можна на платформах IOS та Android.

ДСНС України

Додамо, в червні в Україні запустили бета-тестування освітнього застосунку "Мрія". Додаток допомагатиме кожному знайти своє покликання, а також проходитиме з українцями кожен етап навчання й забезпечить безперервний розвиток. Застосунком зможуть скористатися 40 шкіл із шести областей.

Читайте також:
Цифровізація послуг: Україна отримає від Швейцарії майже 70 млн доларів
Гранти для навчання студентів уже доступні в "Дії": Як оформити заявку та скільки можна отримати коштів?
Україна стала останньою у світі за народжуваністю і першою за смертністю, – дані звіту ЦРУ
Майже 6,3 тис. абітурієнтів цьогоріч відмовилися від бюджетного місця