Втрати росіян: 6 3 8 1 4 0 (+1130)
USD
НБУ
41.41
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.12
Готівка
46.55

Росія скоїла щонайменше 137 тисяч воєнних злочинів в Україні, – Зеленський

Глава української держави наголосив, що Римський статут має працювати, і Монголія, яка відмовилась арештовувати Путіна, не має бути виключенням
Джерело: Голос України

Окупанти скоїли в Україні 137 тисяч воєнних злочинів. Про це заявив президент Володимир Зеленський на конференції "Об’єднані заради справедливості", проте він не уточнив, чи ця статистика починається з 2014-го чи 2022 року.

"137 тисяч – саме стільки воєнних злочинів скоєно Росією на цей момент. Злочинів проти миру і людяності, проти нашої держави, проти наших людей і злочинів проти України і українців – 137 тисяч і це означає, що вироків має бути не менше", – сказав він.

У цьому контексті додав, що Монголія порушила Римський статут, коли російський президент Володимир Путін приїхав туди із візитом. Вона мала його заарештувати. 

"Повинен працювати Римський статут, але нещодавно знайшлося виключення в Монголії для Путіна і це відповідальність не просто чиясь окремо, це відповідальність всього світу – зупинити деградацію системи права, не допустити руйнування тих норм, які ще залишаються", – наголосив глава української держави.

Злочини проти дітей

У квітні уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець повідомив, що українські правоохоронці розслідують близько 3 тис. 800 кримінальних проваджень за фактами вчинення російськими військовими воєнних злочинів проти українських дітей.

До того ж ні диктатор Путін, ні російська дитяча омбудсманка Марія Львова-Бєлова, які є фігурантами справи про незаконну депортацію українських дітей і щодо яких Міжнародний кримінальний суд понад рік тому видав ордери на арешт, досі не покарані за скоєне. А навпаки, продовжують впливати на процес гальмування повернення фактично викрадених українських дітей.

Читайте також:
ЗСУ розширили плацдарм у Курській області, а РФ просувається на Донбасі, – ISW
Гарріс планує зустріч із Зеленським у Вашингтоні наступного тижня
Зеленський очікує від Байдена запрошення України в НАТО до завершення його президентської каденції
Зараз немає такої ділянки фронту, де не висів би дрон: Військовий розповів, як БпЛА змінюють хід війни