Втрати росіян: 6 7 2 8 5 0 (+1450)
USD
НБУ
41.21
Готівка
41.45
EUR
НБУ
44.92
Готівка
45.50

Північна Корея висадила в повітря свою частину дороги, яка з'єднує державу з Південною Кореєю

У Сеулі посилили спостереження за ситуацією та забезпечили готовність військових
Дорога в південнокорейському прикордонному графстві Госон, яка веде до Північної Кореї
Джерело: скріншот

Північна Корея 15 жовтня підірвала ділянки своїх доріг, що з'єднують її з Південною Кореєю. Про це повідомив Об'єднаний комітет начальників штабів Республіки Корея, пише Yonhap.

Підрив деяких ділянок дороги влаштували на північ від військової демаркаційної лінії, що розділяє країни, близько полудня за місцевим часом.

"Північна Корея підірвала ділянки вздовж доріг Кьонгі й Донхе на північ від військової демаркаційної лінії. Заходи щодо спостереження та забезпечення готовності військових посилили", – зазначили в комітеті.

Разом з тим більше жодних подробиць не розголошували. Також не публікували й фото чи відеодоказів.

Втім, минулого тижня у КНДР оголосили про план "повного відділення" території від Південної Кореї. До того ж заявили, що поінформували Сполучені Штати Америки про свій крок, щоб "запобігти будь-яким невірним оцінкам і випадковим конфліктам".

До цього Північна Корея прибрала вуличні ліхтарі та встановила міни вздовж доріг Кьонгі й Донхе, а також почала будувати протитанкові бар’єри.

А напруга ще більше зросла після того як Північ звинуватив Південь у нібито прольоті безпілотника над Пхеньяном із пропагандистськими листівками.

Слід додати, що обидві Кореї з'єднані автомобільними та залізничними дорогами вздовж лінії Кьонгі, яка сполучає західне прикордонне місто Півдня Паджу з Кесоном на Півночі, а також лінією Донхе вздовж східного узбережжя.

Новини за темою: Байден заявив, що США готові до переговорів з РФ, Китаєм та КНДР для зменшення ядерної загрози

Що цікаво, ще в лютому північнокорейський диктатор Кім Чен Ин заявляв, що в нього є законне право знищити Південну Корею.

Ця чергова погроза лідера КНДР пролунала після того як на початку року він виключив концепцію мирного об'єднання з національної політики своєї держави. Кім нарікав, що "маріонетки" Південної Кореї відкинули зусилля Пхеньяна зі співпраці та прагнуть поглинути свого сусіда.

Читайте також:
Байден заявив, що США готові до переговорів з РФ, Китаєм та КНДР для зменшення ядерної загрози
Нобелівську премію з літератури присудили письменниці з Південної Кореї
Сили оборони вразили арсенал, де РФ зберігала озброєння з Північної Кореї
США оголосили про санкції за фінансові транзакції між РФ і КНДР