Втрати росіян: 6 7 2 8 5 0 (+1450)
USD
НБУ
41.21
Готівка
41.45
EUR
НБУ
44.92
Готівка
45.50

Байден заявив, що США готові до переговорів з РФ, Китаєм та КНДР для зменшення ядерної загрози

Президент Сполучених Штатів Америки закликав до вгамування ядерних загроз
Джо Байден
Джерело: CNN

Лідер США Джо Байден заявив, що Вашингтон готов до переговорів з Росією, Китаєм та Північною Кореєю з метою зменшення ядерної загрози. Про це він сказав під час привітання лауреатів Нобелівської премії миру, повідомляє Білий дім.

"Сполучені Штати готові до переговорів з Росією, Китаєм і Північною Кореєю без попередніх умов для зменшення ядерної загрози", – зазначив Байдена.

За його словами, не буде користі ані для їхніх країн, ані для світу від блокування "прогресу у скороченні ядерних арсеналів". При цьому глава Білого дому додав, що зменшення ядерної загрози "важливо не попри небезпеки сучасного світу, а саме через них".

"Ці ядерні ризики підривають норми й угоди, над запровадженням яких ми спільно працювали, і суперечать життєво важливій роботі сучасних нобелівських лауреатів", – наголосив американський президент.

Він також розповів, що торік під час відвідування Хіросіми (Японія) мав розмову з людиною, яка пережила ядерне бомбардування (у серпні 1945 року). Байден додав, що ця людина нагадала йому, що "ми повинні продовжувати просуватися до дня, коли зможемо остаточно і назавжди позбавити світ ядерної зброї".

Ядерний шантаж

Путін знову взявся за ядерний шантаж. Він заявив, що РФ може розглянути ядерний удар після "достовірних даних про масований запуск ракет та БпЛА при перетині кордону". Також він уточнив, що Москва залишає за собою право застосувати ядерну зброю в разі агресії щодо Білорусі.

Європейський Союз виступив із різкою критикою нових ядерних загроз російського диктатора Володимира Путіна, який дозволив ядерну відповідь на масовані повітряні атаки на Росію.

Також Китай різко засуджує ядерну політику США, хоча сам водночас зміцнює свій ядерний потенціал. Зокрема, Пентагон прогнозує, що ядерний арсенал Пекіна до 2030 року подвоїться і становитиме понад тисячу боєголовок.

Читайте також:
У вересні українці купили майже 1200 автомобілів з Китаю
Meta потрапить під суд у США за залежність підлітків від Facebook та Instagram
Почалися проблеми: Російські постачальники не можуть завезти в країну до 40% автозапчастин
Північна Корея висадила в повітря свою частину дороги, яка з'єднує державу з Південною Кореєю