Втрати росіян: 6 5 6 7 1 0 (+1150)
USD
НБУ
41.28
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.71
Готівка
46.10

Парламент Швейцарії визнав Голодомор геноцидом українського народу

У заяві йдеться, що Голодомор – це масове та цілеспрямоване вбивство голодом з наміром знищити національну, етнічну, расову чи релігійну групу

Пам'ятник жертвам Голодомору в Києві

Джерело: відкриті джерела

Парламент Швейцарії підтримав ініціативу, якою Голодомор 1932–1933 років визнається геноцидом українського народу. Такий крок є важливим. Про це повідомив спікер Верховної Ради Руслан Стефанчук.

"Вдячний швейцарському парламенту за визнання Голодомору 1932–1933 років геноцидом українського народу", – зазначив глава парламенту.

За його словами, у заяві, яку прийняла Національна рада Швейцарії, актом геноциду визнаються систематичні дії, спрямовані на масове та цілеспрямоване вбивство голодом з наміром знищити національну, етнічну, расову чи релігійну групу.

За його словами, таке рішення є історичним та вкрай важливим на шляху до відновлення історичної справедливості та збереження пам'яті про невинних жертв.

Раніше

Голодомор визнали геноцидом українського народу парламенти близько 30 країн світу, а також Європарламент.

Посол України в Сполучених Штатах Америки Оксана Маркарова повідомила, що американський штат Нью-Йорк видав прокламацію з нагоди 90-х роковин Голодомору, де ще раз наголосив на визнанні Голодомору 1932–1933 років геноцидом українського народу.

Також Парламентська асамблея Ради Європи (ПАРЄ) проголосувала за визнання Голодомору актом геноциду українського народу. 

Читайте також:
ПАРЄ визнала Голодомор 1932–1933 років геноцидом
Швейцарія спрямує 1,7 млрд доларів на відновлення України
Цифровізація послуг: Україна отримає від Швейцарії майже 70 млн доларів
Парламентська асамблея ОБСЄ ухвалила резолюцію з визнанням дій РФ геноцидом українського народу