Втрати росіян: 6 5 6 7 1 0 (+1150)
USD
НБУ
41.28
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.71
Готівка
46.10

Швейцарія спрямує 1,7 млрд доларів на відновлення України

Швейцарія виділить фінансування та залучить приватний сектор до проєктів відновлення України
Швейцарія виділить Україні близько 1,7 млрд доларів
Джерело: Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України

Упродовж наступних чотирьох років Швейцарія надасть Україні 1,7 млрд доларів на проєкти відновлення країни, а також залучить до них приватний сектор. Про це повідомили у Міністерстві розвитку громад, територій та інфраструктури України.

Як зазначив посол Швейцарії в Україні Фелікс Бауманн, з цих коштів 1 млрд спрямують на сектори самоврядування, розмінування та гуманітарну допомогу. Решта суми піде на програми відновлення із залученням швейцарського приватного сектору.

"Щоб підкреслити серйозність наших намірів, тут працюватиме наш представник, який буде відповідальний за реалізацію цього проєкту", – зазначив він.

Також посол наголосив, що наразі у Києві працює делегація приватного сектору, яка знайомиться із потребами України у сферах, за які відповідає міністерство, у середньо- та довгостроковій перспективі.

У відомстві також нагадали, що Швейцарія протягом тривалого періоду впроваджує програми підтримки для України. Йдеться про програми відновлення, а також спільні проєкти з "Укрзалізницею" та допомогу під час підготовки до опалювального сезону.

Також Україна отримає від Швейцарії 69,4 млн доларів на цифровізацію низки послуг. Зокрема охорони здоров'я, електронного нотаріату, освіти й гуманітарного розмінування.

Читайте також:
ООН не має грошей, щоб допомогти українським біженцям цієї зими
Школи у 10 областях отримають до 300 тисяч гривень від ЮНІСЕФ
Німеччина додатково спрямує 400 млн євро на військову допомогу Україні
На підтримку української енергосистеми Німеччина виділяє 70 млн євро