Втрати росіян: 6 3 8 1 4 0 (+1130)
USD
НБУ
41.45
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.11
Готівка
46.70

Обмін повідомленнями для підлітків: Meta запроваджує суворіші обмеження

Компанія повідомила, що сповістить користувачів сповіщенням
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

Компанія Meta оголосила, що вводить нові обмеження DM у Facebook та Instagram для підлітків, які забороняють будь-кому надсилати їм повідомлення без прохання. Про це пише techcrunch.

До цього Instagram забороняв користувачам старше 18 років обмінюватися повідомленнями з підлітками, які не підписані на них.

"Нові обмеження за замовчуванням застосовуватимуться до всіх користувачів віком до 16 років, а в деяких регіонах – до 18 років. Meta повідомила, що сповістить існуючих користувачів сповіщенням. У Messenger користувачі отримуватимуть повідомлення лише від друзів у Facebook або людей, яких вони мають у своїх контактах", - йдеться у повідомленні.

На додаток Meta також робить свій батьківський контроль надійнішим, дозволяючи опікунам дозволяти або забороняти зміни налаштувань конфіденційності за замовчуванням, зроблені підлітками.

Раніше, коли підлітки змінювали ці налаштування, родина отримувала сповіщення, але не могла вжити жодних заходів.

"Компанія навела приклад: якщо користувач-підліток намагається зробити свій обліковий запис загальнодоступним із приватного, змінює контроль конфіденційного вмісту або намагається змінити елементи керування тим, хто може надсилати йому DM, батьки можуть заблокувати його", – додають розробники.

Гігант соціальних медіа заявив, що також планує запустити функцію, яка не дозволить підліткам бачити небажані та невідповідні зображення у своїх DM, надісланих людьми, пов'язаними з ними. Компанія додала, що ця функція також працюватиме в чатах із наскрізним шифруванням і "перешкоджатиме" підліткам надсилати такі типи зображень.

Новини за темою: Вночі Instagram нагадуватиме підліткам, що потрібно йти спати

Meta не уточнила, що саме робить для забезпечення конфіденційності молоді під час виконання цих функцій. І також не надала подробиць, що вважає "невідповідним".

Що передувало?

Meta вперше випустила інструменти батьківського контролю для Instagram у 2022 році, що дало батькам уявлення про користування соцмережею своїх дітей.

Крім того, в січні Meta випустила нові інструменти, щоб заборонити підліткам дивитися на самоушкодження або розлади харчової поведінки у Facebook та Instagram.

Минулого місяця Meta отримала офіційний запит на інформацію від регулюючих органів ЄС, які попросили компанію надати докладнішу інформацію про зусилля компанії щодо запобігання поширенню власноруч створених матеріалів про сексуальне насильство над дітьми (SG-CSAM).

Новини за темою: Facebook та Instagram запускають платну підписку: Які переваги отримають користувачі?

Водночас компанія зіткнулася з цивільним позовом у суді штату Нью-Мексико, стверджуючи, що соціальна мережа Meta рекламує сексуальний контент для користувачів-підлітків і рекламує облікові записи неповнолітніх. У жовтні понад 40 штатів США подали позов до федерального суду в Каліфорнії, звинувативши компанію в розробці продуктів таким чином, що завдає шкоди психічному здоров'ю дітей.

Компанія має намір дати свідчення перед Сенатом щодо питань безпеки дітей 31 січня цього року разом з іншими соціальними мережами, включаючи TikTok, Snap, Discord і X (раніше Twitter).

Раніше ми повідомляли, що Meta заявила, що особисті дзвінки та чати кожного користувача додатка Messenger стануть зашифрованими за замовчуванням, що становить собою велике оновлення конфіденційності, яке робить його більш схожим на месенджер WhatsApp.

Читайте також:
Instagram запускає нові заходи безпеки, але поки що для підлітків
Meta заблокує доступ для RT та інших державних ЗМІ Росії
У Франції затримали засновника Telegram Павла Дурова, йому загрожує до 20 років тюрми
Instagram додав нову функцію: Тепер пісні з'являться в профілі