Втрати росіян: 6 5 7 9 4 0 (+1230)
USD
НБУ
41.22
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.52
Готівка
46.00

Нафта у світі зростає в ціні

Це пов'язане з побоюваннями ескалації на Близькому Сході та зниженням ставки ФРС США

Фото ілюстративне

Джерело: відкриті джерела

Ціни на нафту дещо зросли. Це пов'язане з побоюваннями ескалації на Близькому Сході та зниженням ставки Федеральною резервною службою США, повідомляє Reuters.

Приміром, ф'ючерси на нафту марки Brent на листопад виросли на 60 центів, або на 0,8%, до 75,09 долара за барель. А ф'ючерси на нафту WTI на листопад здорожчали на 64 центи, або на 0,9%, до 71,64 долара за барель.

"Обидва контракти зросли на попередній сесії завдяки підтримці з боку зниження процентної ставки в США і скорочення пропозиції в Штатах після урагану "Франсін", – пише видання.

Також зазначається, що минулого тижня ціни на нафту зростали другий тиждень поспіль.

Водночас 18 вересня Федеральна резервна система Сполучених Штатів Америки знизила процентні ставки на пів відсотка. І це стало більшим зниженням вартості запозичень, ніж багато хто очікував.

Хоча й м'якші економічні прогнози з боку найбільших споживачів – Китаю та США – обмежили подальше зростання.

"Ринок очікуватиме миттєвого випуску індексу менеджерів із закупівель (PMI) в Європі та Сполучених Штатах Америки для економічного напрямку, і якщо вони розчарують, то, ймовірно, на ціни на нафту виникне тиск", – додають експерти.

Втім, кажуть, що зниження процентних ставок зазвичай стимулює економічну активність та попит на енергоносії. Однак аналітики та учасники ринку занепокоєні, що центральний банк може побачити сповільнення темпів зростання ринку праці.

Новини за темою: Черговий нереалістичний план Трампа. Чому ціна на нафту в 40 доларів за барель не змусить Путіна зупинити війну в Україні

Слід зауважити, що ще в травні імпорт нафти в Індію з Росії зріс до рекордних 2,1 мільйона барелів на день. Це пов'язували зі зниженням попиту Китаю на російську нафту.

Читайте також:
ЗСУ підтвердили ураження нафтобази у Воронезькій області РФ
Вторгнення Ізраїлю в Ліван: Як змінилися ціни на нафту
Через несприятливу погоду у світі зросли ціни на продовольство
Попри санкції Росія постачає нафту в порти ЄС