Втрати росіян: 6 5 7 9 4 0 (+1230)
USD
НБУ
41.22
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.52
Готівка
46.00

У транспортно-логістичній сфері через мобілізацію не вистачає 30 тисяч водіїв

У сфері громадського транспорту не вистачає близько 30% водіїв
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

Через мобілізацію Україна зіткнулась з дефіцитом водіїв у транспортно-логістичній сфері. Не вистачає близько 25%. Про це заявив заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач, передає "Інтерфакс-Україна".

"25% – це попередня цифра, яку ми зібрали з перевізників, логістичних компаній. У деяких компаніях ця цифра сягає навіть більше 50%, тому що це питання мобілізації. У цифрах це близько 30 тис. водіїв, які потрібні як водії вантажного транспорту", – сказав він.

Якщо говорити про громадський пасажирський транспорт, то у цій сфері не вистачає близько 30% водіїв – близько 6 тис. із 14 тис. необхідних галузі фахівців.

Нагадаємо, нещодавно перша віцепрем’єр-міністерка – міністерка економіки України Юлія Свириденко заявила, що Мінекономіки планує перенавчати жінок на ті професії, де тепер бракує фахівців, тобто на "чоловічі", оскільки українська економіка зіткнулася з нестачею робочої сили на тлі мобілізації чоловіків до українського війська.

Ба більше, в Україні підприємства почали залучати жінок на чоловічі посади. Про це свідчать результати дослідження трендів на ринку праці, проведеного Конфедерацією роботодавців України. Зазначається, що після повномасштабного вторгнення стрімко зростає роль жінок в економіці.

3 жовтня стало відомо, що 228 українок вже пройшли навчання та здобули професію водійок вантажівок та автобусів у межах проєкту Reskilling Ukraine.

Читайте також:
Економічне бронювання запровадять: рішення ухвалено, – Железняк
Кабмін змінив умови програми "єОселя"
Застосунок "Армія+" незабаром оновлять. Які функції додадуть?
Чи справді росіяни планують модернізувати свої безпілотники та замінити ними "Орлани"?