Втрати росіян: 6 3 7 0 1 0 (+1130)
USD
НБУ
41.41
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.12
Готівка
46.55

На Сумщині ще можуть бути запеклі бої, – експерт

Правильним кроком є евакуація населення з території прилеглої та зони бойових дій

Обстріли Сумщини

Джерело: Нацполіція

У Сумській області ще можуть бути запеклі бої. Таке припущення в ексклюзивному коментарі зробив керівник безпекових програм Центру глобалістики "Стратегія ХХІ" Павло Лакійчук.

Експерт заявив, що нищення ворожих резервів і відтягнення військ з інших ділянок якраз засвідчує, що в області буде ще гарячіше.

"Правильним кроком є евакуація населення з території прилеглої та зони бойових дій. Це переважно колишній Глухівський район – якраз поруч з лівим флангом, понад Сеймом ідуть бої", – уточнив керівник центру.

Водночас, за словами Лакійчука, кульмінація протистояння на півночі ще попереду. Мовляв, чекають ще жорстокі битви, можливо, й не всі наступальні.

Новини за темою: Під виглядом біженців з Курської області в Україну можуть зайти диверсанти, – депутат Сумської РДА

Яка обстановка на Сумщині

Цьому регіону, як і багатьом іншим, не пощастило мати такого сусіда, як Росія.

Прикордонні села Сумщини перебувають щодня під російськими снарядами. І після наступу ЗСУ на Курську область ситуація в області загострилася.

Окупанти збільшили обстріли прикордоння. У 20-кілометровій зоні майже не залишилося людей. Там багато зруйнованих осель. А 31 серпня ввечері росіяни вдарили ракетою по колоні автомобілів, які чекали на завантаження зерна. Техніка знаходилися на шляху Суми – Харків поблизу с. Верхня Сироватка Сумського району, 23-річний водій зерновоза загинув.

Від 7 серпня через посилення російських обстрілів влада області підписала розпорядження про впровадження обов'язкової евакуації населення з 23-х населених пунктів п’яти громад Сумського району.

Уже 9 вересня обов'язкову евакуацію оголосили в Шосткинському районі. Йдеться про населені пункти Глухів, Свеса та Есмань. Громади проводять роботу щодо уточнення списків населення, що підлягають евакуації. Зокрема, тривають подворові та поквартирні обходи мешканців населених пунктів.

Разом з тим у Генеральному штабі Збройних сил України додають, що на кордоні з Чернігівською та Сумською областями загарбники зберігають військову присутність. І протягом минулої доби з території РФ окупанти активно застосовували авіацію, здійснювали обстріли прикордонних населених пунктів. 

Читайте також:
Зеленський очікує від Байдена запрошення України в НАТО до завершення його президентської каденції
Зараз немає такої ділянки фронту, де не висів би дрон: Військовий розповів, як БпЛА змінюють хід війни
На фронті у Харківській області російські військові скаржаться на масові отруєння
СБУ затримала зрадника, який за 1 млн рублів здавав росіянам позиції ЗСУ під Покровськом