Втрати росіян: 6 8 1 5 8 0 (+1350)
USD
НБУ
41.28
Готівка
41.55
EUR
НБУ
44.81
Готівка
45.35

Марокко першою з африканських держав поставила в Україну партію танків

Вже 20 танків тиждень знаходяться на полі бою
Джерело: відкриті джерела

Марокко направила в Україну партію танків Т-72Б. Близько двадцяти одиниць було відправлено на поле бою тиждень тому, повідомляє видання Menadefense.

В публікації йдеться, що танки були модернізовані в Чехії. Загалом марокканська армія мала 148 Т-72, ​​136 Т-72Б і 12 Т-72БК із запасів білоруської армії, закуплених двома партіями у 1999-му та 2000 роках.

У той час марокканський державний майор хотів створити "російську" бригаду на півночі країни, щоб зірвати наступ алжирських бронетанкових дивізій.

"Рішення Марокко постачати зброю в Україну було прийнято майже під примусом під час саміту Rammstein для України, який відбувся 26 квітня 2022 року. На цьому саміті Туніс і Марокко були єдиними країнами, які представляли Північну Африку. У той час Туніс відправив два вантажні літаки до аеропорту Жешув у Польщі, в якому централізується матеріально-технічна допомога Україні, і Марокко, схоже, наслідувала його приклад, надіславши не гуманітарну допомогу, а пряму зброю", – йдеться у статті.

Нагадаємо, Кіпр готовий відправити Україні радянські танки Т-80У в обмін на німецькі Leopard.

20 січня у німецькому Рамштайні відбулося 8-ме засідання Контактної групи з питань оборони України. Країни-союзники вирішили надати нам нову зброю, однак танків серед них, окрім британських Challenger, немає. Ми підготували повний список того, що виділили Україні західні партнери.

Напередодні зустрічі вже стало відомо про новий пакет допомоги від США, про нього можна прочитати тут

Читайте також:
Чи буде мобілізація з 18 років, – думка експерта
Чи закінчиться війна у 2025 році та на яких умовах? – експерт
Міноборони сертифікувало першу приватну школу операторів БпЛА
Україна закликає Міжнародну морську організацію прибути в Одесу через російські обстріли портів