Втрати орків: 5 5 0 9 9 0 (+1150)
USD
НБУ
40.55
Готівка
40.95
EUR
НБУ
43.78
Готівка
44.25

Майно братів Медведчука та Козака передали в управління держави: Йдеться про активи на понад 200 млн гривень

Серед арештованого майна – завод з виробництва цегли, земельні ділянки та позашляховики
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

Суд наклав арешт на корпоративні права та майнові комплекси, що належали рідним братам колишніх нардепів-зрадників Віктора Медведчука і Тараса Козака – Сергію і Богдану відповідно. І це майно вже передали до Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА), повідомили в пресслужбі СБУ.

У Службі безпеки уточнили, що йдеться про активи вартістю понад 200 мільйонів гривень.

Серед всього це стосується заводу з виробництва цегли на Львівщині, яким Сергій Медведчук та Богдан Козак управляли як бенефіціарні власники.

Також в управління держави перейде рухоме і нерухоме майно підприємства – земельні ділянки площею понад 10 га, нежитлові приміщення площею близько 31 тис. квадратних метрів, чотири позашляховики та кілька одиниць спецтехніки.

"Тепер ці активи працюватимуть на український бюджет, а частину коштів спрямують на потреби української армії", – констатували силовики.

Що передувало?

Зазначимо, 10 червня вказані брати екснардепів заочно отримали підозри від Служби безпеки України.

Слідство встановило, що протягом 2017–2023 років за вказівками Сергія Медведчука і Богдана Козака топменеджмент заводу проводив фінансові махінації та умисно виводив у "тінь" мільйони гривень. Виявилося, що до державного бюджету не надійшло понад 75 мільйонів гривень податків.

А кошти взагалі спрямовували для фінансування війни Росії проти України. Для цього так звані діячі придумали схему, де директор і бухгалтер компанії вносили недостовірні відомості до фінансово-звітної документації.

Згодом експертиза підтвердила факти завдання державі збитків на мільйони гривень та привласнення цих грошей на користь фігурантів.

До речі, нині всі четверо – Віктор, Сергій Медведчуки та Тарас і Богдан Козаки переховуються за межами України й здійснюють підривну діяльність на користь Росії.

Варто нагадати, що Кабмін дозволив Агентству з розшуку та менеджменту активів продавати арештоване за кордоном майно Віктора Медведчука. Наприклад, тепер можуть продати яхту екснардепа орієнтовною вартістю 200 млн євро. Судно вже передали на продаж з Хорватії в Україну.

Читайте також:
Теща скандального експрокурора Ільницького займалася схемами для ухилянтів, їх обох затримали
СБУ затримала жіночу агентурну групу ФСБ, яка коригувала ракетні удари по Одесі
Ватажка "ЛНР" Пасічника заочно засудили до 12 років тюрми
Планували захопити будівлю Верховної Ради: СБУ затримала групу "активістів"