Втрати росіян: 6 5 9 2 2 0 (+1280)
USD
НБУ
41.22
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.52
Готівка
45.90

Шалені втрати у спробі взяти лише один мікрорайон міста: Військові назвали, скільки росіян загинуло у Часовому Ярі

РФ втратила до п'яти тисяч бійців у спробах взяти один мікрорайон Часового Яру
Часів Яр
Джерело: скріншот

Часів Яр – місто, яке росіяни тривалий час планують захопити. Втім марно. Місто було і залишається українським. Щоправда, з одного з мікрорайонів – Канал – українським бійцям все ж довелося відступити. А росіяни разом з руїнами, які ж самі і зробили, отримали ще й чималі втрати. Про них в ефірі телемарафону і розповів речник оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" Назар Волошин.

"Російські матері і дружини мають знати, що їхніх п'ять тисяч чоловіків не повернуться додому, бо намагалися взяти певний район населеного пункту (Часів Яр, – ред.)", – наголосив речник ОСУВ "Хортиця".

Наразі окупантам вдалось взяти лише руїни одного з мікрорайонів Часового Яру. Загалом за минулу добу було зафіксовано по місту 250 обстрілів з різних видів озброєння, здебільшого – на півдні населеного пункту.

Місто руїн

До російського вторгнення населення Часового Яру становило 12 тисяч осіб, зараз там залишаються близько 500 цивільних, які сидять в підвалах під постійними обстрілами. 

Інтенсивний наступ на Часів Яр російська армія розпочала цієї весни. Уже у квітні цьогоріч президент України Володимир Зеленський заявив, що до 9 травня російська армія планує захопити Часів Яр Донецької області. Однак план росіян не справдився.

Чому це місто так важливе для росіян? Часів Яр розташований на стратегічній висоті. Далі на захід лежать критично важливі міста - Костянтинівка, Краматорськ, Слов’янськ і Покровськ. Вони опиняться під загрозою окупації, якщо військам Кремля вдасться перебратися через горб у Часовому Яру.

Читайте також:
ЗСУ могли уразити на аеродромі "Борисоглєбськ" рідкісні авіаційні боєприпаси
За рік боїв під Вугледаром Росія втратила більше елітних воїнів, ніж за 10 років у Чечні
Підрив А-50: Суд в Білорусі засудив до 25 років в'язниці українця
Фейкова інвалідність для військовозобов'язаних в Харкові коштувала 29 тис. доларів: Першій підозрюваній обрали запобіжний захід