Втрати росіян: 6 5 9 2 2 0 (+1280)
USD
НБУ
41.22
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.52
Готівка
45.90

Теща скандального експрокурора Ільницького займалася схемами для ухилянтів, їх обох затримали

Під час обшуку в сумочці у підозрюваної знайшли  близько 1,5 млн у гривневому еквіваленті
Фото обшуків у тещі експрокурора Ільницького, яка організувала схему для ухилянтів
Джерело: СБУ

СБУ затримала розшукуваного експрокурора Ільницького та його тещу, яка займалася "схемами для ухилянтів". Про це повідомляє пресслужба СБУ. 

Спецслужба уточнює, що на Львівщині була ліквідована ще одна схема ухилення від мобілізації, що діяла в західних областях України. Затримали організаторку - місцеву адвокатку, а під час обшуку в будинку затримали також її зятя, колишнього прокурора (Ростислава Ільницького, - ред.). Він майже рік перебував у розшуку за підозрою у підробці документів.

Пояснюють, що адвокатка діяла у складі злочинної групи, куди входили також посадовці медичних закладів та МСЕК регіону, а також службовці обласної ТЦК та СП. Вартість послуг цієї компанії становила до 12 тисяч доларів з людини. Встигли на цій схемі, яка діяла на Львівщині та Івана-Франківщині, заробити майже півмільйона доларів.

Як це працювало? Ухилянтам допомагали оновлювати військово-облікові дані в реєстрах та забезпечували фіктивне оформлення групи інвалідності. Таким чином потенційні мобілізовані могли незаконно виїхати з України. 

Організаторку схеми під час отримання коштів у розмірі 3500 доларів. Під час обшуку у неї в сумочці знайшли  близько 1,5 млн у гривневому еквіваленті. Також знайшли записи, які підтверджують ведення протиправної діяльності.

Жінка вже отримала підозру за ч. 3 ст. 369-2 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди для себе чи третьої особи за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави) Кримінального кодексу України, вона під вартою. 

Зять затриманої, екс-прокурор Ільницький, став відомим після скандалу з гучним весіллям. На початку жовтня 2023 року у Львові він одружився з Роксоланою Москвою -  колишньою працівницею ДБР. Бюджет весілля становив понад мільйон доларів.

Читайте також:
Допомагали ухилянтам: Керівницю Хмельницької МСЕК та її сина викрили на незаконному збагаченні на 6 млн доларів
Заробили на ухилянтах понад 40 млн гривень: СБУ затримала злочинців, причетних до схеми
СБУ заочно повідомила про підозру головному конструктору російських дронів ZALA та "Ланцет"
СБУ затримала кілера ФСБ, який спробував вбити посадовця Мелітопольської міськради