Втрати росіян: 6 3 7 0 1 0 (+1130)
USD
НБУ
41.41
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.12
Готівка
46.55

Литва розслідує понад 50 справ про порушення санкцій проти РФ і Білорусі

Одну справу про контрабанду зброї вже передали до суду

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

У прокуратурі Литви відкрили понад 50 справ стосовно ймовірних порушень міжнародних санкцій проти Росії та Білорусі. Про це повідомляє LRT.

Генеральна прокурорка Литви Ніда Грунскене зазначила, що одну справу про контрабанду зброї вже вдалося передати до суду.

"Нині є понад 50 досудових розслідувань за фактами порушення санкцій. Знаю, що в кількох справах були відхилені рішення. Однак процес триває і в нас достатньо досудових розслідувань", – сказала прокурорка.

Чи стосуються ці справи литовських організацій, Грунскене прокоментувала, що вони стосуються "різних організацій".

Водночас у Службі з розслідування фінансових злочинів (FNTT) заявили, що повідомили про підозри сімом особам і чотирьом компаніям у порушенні чинних міжнародних санкцій і контрабанді товарів майже на два мільйони євро до Росії.

Новини за темою: РФ, попри санкції, отримала понад 2 млрд євро та доларів

Санкції проти РФ

Від початку повномасштабного вторгнення РФ Євросоюз час від часу запроваджує санкції проти Росії.

З останнього: в червні Рада Європейського Союзу ухвалила 14-й пакет економічних та індивідуальних санкцій проти Росії за повномасштабне вторгнення в Україну. Нові обмеження спрямовані на економічний, енергетичний, фінансовий сектори РФ, а також ще більше ускладнюють обхід штрафних заходів ЄС.

Крім того, пакет включає обмеження щодо ще 116 фізичних і юридичних осіб, відповідальних за дії, що підривають або загрожують територіальній цілісності, суверенітету і незалежності України.

До речі, в травні литовська митниця на 329 944 євро оштрафувала литовську компанію, яка купувала товари в російських фірм, що потрапили під міжнародні санкції. Назву компанії, яка отримала штраф, не розголошували, однак повідомлялося, що на неї склали протокол за порушення міжнародних санкцій.

Читайте також:
РФ поширювала фейкові відео, які дискредитують президентську кампанію Камали Гарріс
Президент Фінляндії запропонував виключити Росію із Ради безпеки ООН
Норвегія заявила про підвищений рівень радіації на кордоні з РФ
"Лікарі без кордонів" заявили про вихід з РФ